RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Italiener kjemper for datter i Norge

Sist oppdatert:
OSLO (TV 2 Nettavisen): Italieneren Silvio Berlini har tatt med seg politikere fra hjemlandet for å kjempe for foreldreretten for datteren Lara (8) i Norge.

I formiddag holdt italieneren pressekonferanse i Oslo sentrum. Fra Italia hadde han tatt med seg to dresskledde politikere fra det regionale parlamentet i Nord-Italia. I tillegg ringte han opp en representant i det italienske parlamentet, som er medlem av kommisjonen for beskyttelse av barn.

- Jeg er her for å kjempe for min datter, og er ikke interessert i å lage noen konfrontasjon mellom norske og italienske myndigheter. Målet er å finne en best mulig løsning for Lara, sa Silvio Berlini på pressekonferansen.

Stor sak i Italia
Saken har fått stor oppmerksomhet i Italia og har gått som en føljetong i de største italienske mediene det siste året. Det har vært både demonstrasjoner og underskriftskampanjer for den unge jenta med italiensk statsborgerskap.

Da datteren var tre år gammel, startet konflikten mellom den italienske faren og den norske moren. I Norge ble Berlini siktet for bortføring, da han ikke leverte tilbake datteren til moren etter et kortere opphold i Italia.

Faren hadde datteren helt frem til 1997, inntil privatetterforsker Harald Olsen og moren hentet Lara. Siden har ikke Berlini sett datteren.

Italiensk rett

I fjor fikk saken en ny vending. Da slo en italiensk domstol fast at Lara ikke har det bra i Norge, og ga av den grunn foreldreretten til faren. Han er fortsatt siktet i Norge for å ha bortført datteren.

- Datteren min er i en vanskelig situasjon. Hennes helsesituasjon er dårlig, både fysisk og psykisk, sa faren til pressen i dag.

Han sa at ytterste konsekvens kan bli at han må ta i bruk rettsapparatet for å få se sin datter, men presiserte at han vil først prøve å få til en fredelig løsning for datterens skyld.

Ber til Norge
På telefon fra Italia oppfordret parlamentsmedlem Carla Mazzucca Poggiolini norske myndigheter om å hjelpe til med å løse den vanskelig saken.

- Jeg ber norske myndigheter instendig om å forstå at det er en uutholdelig situasjon jenta er i. Jeg vil be om at de finner en løsning, og at de lar henne også se sin far, sa Mazzucca Poggiolini.

Hun la vekt på at barnets interesser må stå i sentrum i denne saken.

- Dette er en veldig viktig sak for barn, og ikke minst for den unge jenta vi snakker om, sa hun.

- Hun har det bra
- Det er dokumentert at barnet har det bra i Norge, og nå ønsker moren å få ro, sier Harald Olsen, den norske morens advokat, til VG.

Olsen påpeker at Berlini vant frem i italiensk rett fordi barnemoren ikke hadde råd til å følge saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere