*Nettavisen* Nyheter.

Italiensk-norsk barnestrid

Harald Olsen fant Lisbeth Flisters datter i San Marino etter fire års leting. Mandag skal saken opp for retten i Bergen.

25.10.05 16:38

Den nå 11 år gamle jentas italienske far leverte henne ikke tilbake etter en ferietur i 1997. Fire år senere blir hun hentet tilbake til Norge av privatetterforsker Harald Olsen.

Jentas italienske far, Silvio Berlini, har tidligere hevdet at han har blitt avskåret fra enhver kontakt med datteren etter at hun ble ført tilbake til Norge. I 2003 ble han tilkjent hovedomsorgen for datteren i italiensk rett, mens moren har omsorgen etter norsk rett.

Støtte i hjemlandet
Saken har fått enorm oppmerksomhet, ikke minst i farens hjemland. Han har opptrådt på RAIs Frokost-TV og han har fått massiv støtte, blant annet i form av en demonstrajon utenfor den norske ambassaden i Roma.

Mandag skal saken opp i Gulating lagmannsrett som en barnefordelingssak. Saken skal gå for lukkede dører og morens advokat, Ole Veum sier til ibergen.no at han har rådet sin klient til ikke å uttale seg før de har fått en rettskraftig avgjørelse.

Ikke unik
Flisters skjebne er ikke unik. Ferske tall fra Justisdepartementet viser at 33 barn har blitt bortført i år. Harald Olsen, som fant igjen Flisters datter, har bistått i mange bortføringssaker. Han forteller at flere av de bortførte barna er fra Bergen.

- Det er flere saker fra Bergen, ja. Men jeg har ikke tallene i hodet, sier han til ibergen.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.