*Nettavisen* Nyheter.

Ivar Medaas er død

Ivar Medaas sovnet stille inn på sykehus fredag ettermiddag, 66 år gammel. - En stor humorist og artist er gått bort, sier hans biograf.

07.01.05 22:35

Ivar Medaas har sittet i rullestol siden han ble rammet av hjerteinfarkt i 1995. Fredag ettermiddag sovnet han stille inn på sykehus, melder Bergens Tidenes nettutgave.

Humoristen og revystjernen som kanskje er mest kjent for den legendariske ”Dar kjem dampen» opptrådte også på Chat Noir med stjerner som Leif Juster, Rolf Just Nilsen og andre store revystjerner.

Medaas turnerte blant annet også sammen med Geirr Tveitt, Jacob Sande, Alf Prøysen og Dizzie Tunes.

I 2002 fikk han utdelt Målprisen av Noregs Mållag, noe han ble svært rørt av. Medaas mottok selv prisen.

Sit down-komiker
- Ivar var på sett og vis en av Norges første stand up-komiker. Etter han havnet i rullestol, kalte han seg sit down-komiker. Det var typisk for Ivar Medaas, han var en humorist, sier Jan Spurkeland til TV 2 Nettavisen.

Spurkeland var ungdomskamerat med Medaas og skrev i 2002 biografien om Medaas' rikholdige liv, «Ivar Medaas, gjøgler og felespelar».

- Det var en stor bredde i det Ivar gjorde. Da han gikk på scenen i Chat Noir i 1963 med strilehumor og hardingfele, var det stor sjanse å ta for arrangøren. Men han tok Oslo-publikummet med storm.

Spurkeland sier Ivar Medaas var en svært betydningsfull artist, ikke minst for strileregionen utenfor Bergen.

- Han var en inspirasjon som viseartist. Selv om han skrev relativt få av tekstene selv, gjorde han mye for striledialekten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.