RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Øivind Johnssen er død

Sist oppdatert:
NRK-veteranen Øivind Johnssen er død, 82 år gammel. - Øivind var en snill, omtenksom og varm person som var elsket av alle rundt ham, sier kollega Arne Scheie.

Det melder NRK.

Johnssen var skuespiller i 14 sesonger, blant annet ved Den Nationale Scene, Trøndelag Teater, Studioteatret og Nathionalteateret. På 50-tallet spilte han også i en rekke norske spillefilmer.

I 1959 begynte han å jobbe i NRK. Han huskes nok best for sin innsats i Sportsrevyen, der han var en kjent stemme som kommentator med fotball og kunstløp som spesialfelt. Johnssen var en av de første som kommenterte NRKs tippekamper fra engelsk fotball.

Kjær kollega
En av de som jobbet tett med Øivind Johnssen i mange år, er Arne Scheie.

- Øivind var en snill, omtenksom og varm person som var elsket av alle rundt ham, sier Arne Scheie til NRK.

Scheie sier at Johnssen tok varmt i mot ham da han begynte i NRK, og at det ikke er mulig å ha en bedre kollega.

Øivind Johnssen var også en kjent og kjær kommentator for en rekke 17. mai-sendinger på NRK. Derav kallenavnet "17. mai" blant venner.

Fiskebolle-favoritt
En historie som idrettspersonligheten Tom A. Schanke husker godt fra Øivind Johnssens tid som sporskommentator, var fiskebolle-historiene fra 60- og 70-tallet.

Johnssens berømte fiskeboller var ikke bare kjent blant kollegaer i kringkasting og aviser, men like mye blant toppidrettsutøverne. Alle visste at Johnssen hadde kofferten full av fiskebollbokser når han var ute på reiseoppdrag for Sportsrevyen. For var det én ting Johnssen var livende redd så var det at fremmed og eksotisk mat skulle påføre ham mageproblemer.

Men det holdt ikke bare med fiskeboller - det måtte være Vesterålens grønne fiskeboller! Så er da Johnssen den eneste reporteren som kan skryte av aldri å ha hatt den fryktede reisediareen, står det å lese på hjemmesiden til Tom A. Schanke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere