Gå til sidens hovedinnhold

Ja til flerkoneri - men ikke i Norge

Den islamske menigheten Islamic Cultural Centre Norway i Oslo argumenterer for flerkoneri på sin hjemmeside.

Menigheten som holder til i Tøyenbekken i Oslo, har 2500 medlemmer, og mottok i fjor statsstøtte på til sammen 672.000 kroner.

Fordelaktig
I den ni sider lange utredningen «Polygami (flerkoneri) i islam» på menighetens nettsted argumenteres det for at flerkoneri er fordelaktig og bør praktiseres der forholdene ligger til rette for det, skriver Aftenposten.

Etter oppslaget i Aftenposten, la menigheten søndag ettermiddag ut en erklæring på sitt nettsted:

«Vi henviser til artikkelen i Aftenposten om Polygami. Vi mener at det er forbudt i Norge å ha flere koner. Vi anbefaler våre medlemmer å respektere Norges lover. Derfor vil vi i Norge kun ha maksimalt én ektefelle.»

Likevel har menigheten ikke fjernet utredningen om flerkoneri.

Vil trekke støtte
Leder for Arbeiderpartiets kvinnebevegelse, Karita Bekkemellem Orheim, vil frata menigheten statsstøtten. Innvandringspolitisk talskvinne for Høyre, Kari Lise Holmberg, mener også at menigheten bør miste statsstøtten.

Kulturminister Valgerd Svarstad Haugland (KrF) er ikke villig til å gå så langt. Hun slår fast at budskapet strider mot grunnleggende norske verdier, men mener at diskusjon av slike spørsmål må være tillatt innenfor ytringsfrihetens grenser.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget