RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ja til vaksineplikt

Sist oppdatert:
Mer vaksinering vil føre til at færre dør som følge av influensa. Kommunene vurderer vaksineplikt, og legene støtter et forslag om pliktig influensavaksine.

(SIDE2): Mange støtter forslaget om at kommunene skal ha plikt til å tilby vaksine til alle eldre og syke, melder Avisenes Nyhetsbyrå. (ANB)

Lite vaksinasjon

Norge er blant landene i Europa med lavest vaksinasjonsdekning, noe som er en av grunnene til at Helse- og omsorgsdepartementet har foreslått at alle landets kommuner skal ha plikt til å tilby influensasvaksinen til alle eldre over 65 år samt barn og voksne med alvorlige, kroniske sykdommer.

Bruker for lite penger

Forslaget om vaksinasjonsplikt har nå vært på høring og får bred støtte.

- Generelt sett høre dette fornuftig ut. Det brukes for lite penger på forebygging, sier direktør Bjørn Gudbjørgsrud i KS, kommunenes interesseorganisasjon til ANB.

Den norske lægeforening støtter også forslaget. Men legene er kritiske til at kommunene skal kunne ta betalt for vaksineringen.

Årets influensavaksine er forsinket med fem til åtte uker

Følg Side2 på mobilen

Les mer helse her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere