*Nettavisen* Nyheter.

Ja, vi elsker Oslo!

94 prosent av Oslo-borgerne elsker byen sin. Bare to prosent mistrives.

30.01.08 14:27

(iOslo.no) En fersk undersøkelse foretatt av Synnovate Norge for byrådet i Oslo viser at innbyggerne har stor kjærlighet til hovedstaden.

I tillegg viser undersøkelsen at man blir mer fornøyd jo lenger man bor i Oslo.

Nesten 7000 spurt
- Det er klart at når man jobber jevnt og trutt for at folk skal trives, er det veldig hyggelig med den typen målinger. Men jeg er veldig opptatt av at sånne målinger aldri må bli en sovepute. Det er fortsatt ting vi gjerne vil ha gjort, sier en glad Fabian Stang til iOslo.no.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Åserud, Lise

6872 personer har deltatt i undersøkelsen, som er tatt opp i oktober og november 2007. Og det viser seg at folk flest er fornøyd med å bo i Oslo. Grunnene til det er arbeidsmulighetene, det kollektive transporttilbudet, helsetilbudet i bydelen, fritidstilbud, tjenester for eldre osv.

- Jeg møter mange som er meget godt fornøyd, særlig når de får tenkt seg om. Det blir da desto viktigere å gjøre det slik at de siste også blir fornøyd! presiserer Stang.

Takker de frivillige
Ordfører Stang er strålende fornøyd med Oslo-folkets positive respons. Men han vil likevel ikke ta noe ære for det:

- Jeg vil rette en stor takk til frivilligheten. De står på dag ut og dag inn. Røde Kors og fotballag og hva det nå skal være... Men jeg har jo akkurat begynt, så jeg må nok jobbe litt til før jeg fortjener noe takk, sier Stang med latter i stemmen.

Byrådsleder Erling Lae (H) har all grunn til å juble fra Rådhuset i dag:

- Oslofolk er stadig mer fornøyd med byen sin. Det er viktig å foreta slike undersøkelser med jevne mellomrom for å oppdage hva som fungerer og hva som må justeres for at byen skal fungere mest mulig knirkefritt, sier byrådsleder Erling Lae ifølge pressemeldingen.

Les flere nyheter på iOslo.no

Hva synes du om Oslo? Er det et godt sted å bo?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag