RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jager 10 menn for ranet

Sist oppdatert:
Politiet har pekt ut ti navngitte menn som de mener står bak det brutale ranet i Stavanger. Det er funnet fingeravtrykk i en leilighet der ranerne trolig bodde.

Ingen er formelt siktet, men politiet jobber gjennom sine uformelle kanaler for å nagle dem til ranet.

DNA
Politiet har funnet flere leiligheter i Stavanger-området som de mener ranerne bodde i før ranet. I minst én av leilighetene skal det være funnet fingeravtrykk. Etterforskerne mener avtrykkene kan stamme fra personer som deltok i ranet, skriver VG.

I tillegg skal politiet ha funnet det de mener er provisoriske utedoer brukt av ranerne i den nedlagte militærleiren på Ølberg. Både avføring og dopapir er funnet, og dette kan stamme fra tiden like før ranet ble begått. Funnene i de provisoriske utedoene kan i utgangspunktet brukes til å få fram DNA-profiler.

Mange funn
Ranerne skal ha forsøkt å fjerne alle spor etter seg i området som politiet mener ble brukt som oppmarsjområde ransdagen. Men politiet har likevel gjort flere beslag.

- Vi har tatt beslag i 500 gjenstander. Noen av disse er sendt til analyse, men jeg vet ikke hvor mange. Jeg vil heller ikke opplyse om nøyaktig hvor beslagene er gjort, sier politiinspektør Bjørn Andersen i Rogaland politidistrikt.

Politiet har også gjort funn i lastebilen som ble satt fyr på ved utkjøringen fra politihuset i Stavanger. Eksperter mener ifølge Aftenposten at spor fra bilen kan brukes til å sikre DNA-profiler.

Rykter
I de kriminelle miljøene i Oslo-området florerer det ifølge Dagbladet rykter om hva som skjedde under ranet i Stavanger. En kilde avisen har snakket med utelukker ikke at ransmennene selv er med på å sette ut rykter og tips i mediene, eller at de etterlot seg blindspor under ranet for å forvirre politiet.

- Norsk drapsmann
En av Dagbladets kilder tror at raneren som drepte politimannen Arne Sigve Klungland, er norsk.

– Etter det jeg forstår, er det en nordmann i dette miljøet som er utpekt som den som skjøt politimannen. Det skal være en viss forbitrelse blant de involverte over at ranet endte med drap, ikke fordi et menneskeliv betyr noe for de brutale ranerne, men fordi politietterforskningen blir langt mer omfattende, og sjansen for oppklaring dermed langt større, sier avisens kilde.

Pengene i utlandet
Utbyttet fra ranet er anslått fra å være mellom 60 millioner og 100 millioner kroner. Pengene er trolig for lengst smuglet ut av landet, mener Økokrims hvitvaskingsgruppe.

En Økokrim-ekspert som Aftenposten har snakket med, mener det er sannsynlig at pengene rett etter ranet ble stykket opp i små summer, på alt fra 2-3 til 5-6 millioner kroner, og smuglet ut av Norden. Pengene kan ha endt opp i Russland, andre østeuropeiske land eller på Balkan, mener eksperten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere