RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jager 15-årig knivraner

Sist oppdatert:
Med en stor kniv skal en maskert gutt i 15-16 årsalderen ha truet tre kvinner til å gi fra seg tingene sine i Bergen sentrum natt til onsdag. Gutten er fortsatt på frifot.

Ranene skjedde like etter hverandre, ved halv ett-tiden natt til onsdag. I Gågaten truet gutten to kvinner med kniv. De ga fra seg tingene sine til ham, og like etter stakk han av.

Bare ti minutter senere gjentok episoden seg i Markeveien, like i nærheten av Gågaten. Denne gangen ble en kvinne truet med en stor kniv av en tenåringsgutt. Hun måtte gi ham mobiltelefonen sin, før han igjen stakk fra åstedet. Ingen av kvinnene ble fysisk skadd under ranene.

- Det er store muligheter for at vi her står overfor en og samme raner, sier operasjonsleder Ragnar Lyssand ved Hordaland politidistrikt til iBergen.no.

Ranene skjedde i samme område, samme tidsrom og på samme måte. De tre kvinnene har også gitt likelydende signalement av raneren: Gutt i 15-16 årsalderen med mørk hettegenser og mørk bukse. Han hadde en større kniv han brukte til å true sine ofre med. Politiet har ingen konkrete mistanker til hvem gjerningspersonen kan være, men holder alle muligheter åpne. De leter nå etter ungdommen og ber publikum komme med tips på telefon 55 55 63 00.

Ved 12-tiden onsdag var gutten fortsatt ikke pågrepet.

For to uker siden ble en 79 år gammel kvinne med rullator overfalt og frastjålet vesken av en tenåringsgutt. Politiet har ingen formening om det kan være snakk om samme raneren, men understreker det uvanlige i situasjonen.

- Det er ikke vanlig at så unge gutter begår personran, som vi kaller det. Spesielt ikke at de bruker kniv, sier Lyssand.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere