*Nettavisen* Nyheter.

Jager drapsdømt i Oslo

Politiet i Oslo er i høyberedskap etter en melding om at en drapsdømt mann fra Nederland er på vei til Oslo etter å ha stukket av fra en tollkontroll i Larvik.

10.01.06 15:18

Politiet i Oslo ble varslet av tollvesenet i Larvik klokken 10 tirsdag.

- Vi har fått melding om at bilen kan være på vei mot Oslo. Dersom vi oppdager den og stopper den, vil det bli beordret bevæpning, sier operasjonsleder Hjulstad ved Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Etter det TV 2 Nettavisen erfarer skal bilen, en hvit varebil med tyske registreringsnummer, ha blitt forsøkt stanset ved en tollstasjon i Larvik. Tollerne skal ha gjort tegn til bilen da den kom ut fra fergen, men da stakk den fra kontrollen og skal være på vei nordover.

Poiltiet bekrefter at det skal være observert en drapsdømt mann fra Nederland i bilen.

- Så vidt jeg vet, er dommen sonet, sier Hjulstad til TV 2 Nettavisen.

Samarbeider med politiet
- Vi har et samarbeid med politiet og jobber med å innhente ham. Men detaljene rundt hva som har skjedd, ønsker jeg ikke komme inn på, sier Audun Rønningen, kontorsjef ved Sandefjord tollsted, til TV 2 Nettavisen.

Rønningen opplyser at ingen ble skadd i forbindelse med at mannen stakk fra kontrollen.

Kontorsjefen sier at mannen stakk av «i forbindelse med en fergeankomst i Larvik».

Politiet i Vestfold er svært tilbakeholden med sine opplysninger.

- Jeg kan bekrefte at det har vært en hendelse, men utover det kommer vi ikke til å kommentere noe mer, sier operasjonsleder Einar Paulsen ved Vestfold politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.