RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jager hakke-ranere

Sist oppdatert:
Her går ranerne til angrep på Hafslund verditransport i Fokus Bank i Bogstadveien. Med jordhakker slo mennene seg inn i banken.

Politiet leter nå etter to menn som skal ha stått bak ranet av pengetransporten i Fokus Bank i Bogstadveien ved 22.30-tiden torsdag kveld.

Bildet tatt av videokamera ved banken viser hvordan en av ranerne bærer en jordhakke, og ikke en ishakke som politiet først trodde det var snakk om.

Denne hakken ble brukt til å slå inn en rute i banken. Ranerne slo til idet ansatte ved Hafslund verditransport skulle fylle minibanken.

Flere fluktbiler
Væpnet med maskinpistol og en sølvfarget pistol truet ranerne til seg et ukjent pengebeløp. Deretter stakk de fra stedet i en grønn WV Passat. Bilen har registreringsnummer DK52890. Bilen ble kort tid etter ranet funnet ved Pilestredet 88 - ikke langt fra Bogstadveien.

Tre menn ble observert da de forlot Passaten. Mennene kjørte videre i en lys Volvo S 80. Denne bilen ble funnet igjen ved Mølleparken øverst på Grünerløkka.

Ber om tips
Politiet håper nå å komme i kontakt med personer som kan ha sett mennene da de forlot Volvoen. Hvis noen har sett mennenes ansikt, eller på annen måte kan gi detaljer om mennene, er dette av stor interesse for politiet.

Mennene skal ha skreket på et utenlandsk språk da de ranet verditransporten. Dette kan bety at mennene er av utenlandsk opprinnelse, eller at språket ble brukt som en avledningsmanøver.

Ransbølge
Ranet torsdag kveld er et av flere ran i Oslo den siste måneden. Politiet i Oslo sjekker nå om det finnes sammenhenger mellom disse rannene, og med ran som har skjedd lenger tilbake.

- Vi ser etter sammenhenger, men har ikke kommet til noen konklusjoner, sier leder Terje Kristiansen ved vold-, ran-, og sedelighetsavsnittet ved Oslo politikammer til TV 2 Nettavisen.

  • 24. oktober slo åtte ranere til mot Postens verdisentral ved Postterminalen i Oslo sentrum. En person siktet i forbindelse med ranet er varetektsfengslet frem til i dag.
  • 10. november ble Nordea-filialen Grünerløkka ranet. Penger fra nattsafen ble borte. To personer er siktet i saken.
  • 14. november ble en Joker-butikk i Groruddalen ranet for kassebeholdningen.
  • 17. november slo en mann og en kvinne til mot Prix i Vækerø veien i Oslo.
  • 24. november ble Statoil-stasjon på Bryn i Oslo ranet av en person med pistol og finnlandshette.
  • 27. november ble Hafslund verditransport ranet i Fokus bank i Bogstadveien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere