*Nettavisen* Nyheter.

Jager Hedda-siktet i Nederland

Norsk politi samarbeider med nederlandske myndigheter i jakten på Hassan Samriye Hashin (35), som er ettersøkt for drapet på Hedda Karterudseter (19).

27.11.04 12:47

Den siktede 35-åringen reiste med buss fra Sogndal bare timer etter at 19 år gamle Karterudseter ble funnet kvalt i rommet sitt på Sogndal Folkehøgskule 28. oktober.

Politiadvokat Knut Broberg ved Sogn og Fjordane politidistrikt ønsker ikke å kommentere opplysningene om drapsjakt i Nederland, melder Aftenposten.

Kilder i Sogndal har tidligere opplyst til Aftenposten at Hassan Samriye Hashin har familie og venner i Nederland, og at det dermed er et svært aktuelt gjemmested. Politiet har angivelig temmelig håndfast informasjon om at Hashin befinner seg i landet, og håper nå på å gripe ham før han forsvinner ut av Schengen-området.

Politiet har også foretatt undersøkelser i andre land. 35-åringen, som har somalisk statsborgerskap, har familie både i Danmark og England. Han har også bodd en periode i Libanon før han kom til Norge som asylsøker og fikk oppholdstillatelse.

Tekniske spor skal spikre siktede til drapet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.