RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jager morder i MC-miljø

(TV 2)
Sist oppdatert:
Det var Kent-Inge Robertsen (25) fra Harstad som fredag ble funnet drept med betydelige ytre skader i Kvæfjord kommune i Troms. Han skal ha vært tilknyttet MC-miljøet i Harstad.

Politiet i Midtre Hålogaland politidistrikt er søndag tilbakeholdne med informasjon. Men etter hva TV 2 Nettavisen forstår er Dagbladets opplysninger om at den drepte er en mann i midten av 20-årene med tilknytning til MC-miljøet i Harstad riktige.

– Avdøde er nå identifisert. Den drepte er en mannlig norsk statsborger i 20-årene, opplyste politiinspektør Merete Hessen ved Midtre Hålogaland politidistrikt til TV 2 Nettavisen lørdag kveld.

Siden alle de pårørende ikke er varslet, vil politiet foreløpig ikke gå ut med den dreptes identitet, heller ikke hvorvidt avdøde selv kommer fra Kvæfjord-området.

Til obduksjon
Politiet fastslo tidligere lørdag at det dreide seg om et drap. Omstendigheter på åstedet førte til at det ble slått drapsalarm, og Kripos ble anmodet om å yte både teknisk og taktisk bistand.

Avdøde er etter det TV 2 Nettavisen erfarer påført åpenbare ytre skader. Først lørdag ettermiddag ble det klart at det er en mann som er tatt av dage. Årsaken til at det tok lang tid å identifisere vedkommende, er at avdøde ble funnet liggende på en slik måte at man ikke kunne fastslå kjønn uten å flytte på kroppen.

Den drepte ble lørdag ettermiddag flyttet fra åstedet. Han er sendt til obduksjon, men vil neppe bli undersøkt før mandag.

Jobber mot MC-miljø
Politiet har ingen mistenkte i saken, men leter ifølge blant andre Dagbladet søndag, etter en eller flere gjerningsmenn i det tøffe MC-miljøet i Harstad.

Den drepte, som skal være født i 1978 og altså være 25 eller 26 år, har etter hva avisen erfarer et kriminelt rulleblad. Flere skal ha vært redd mannen.

Rundspørring
Den drepte ble funnet av en kvinnelig turgåer i 50-årene ved 18-tiden fredag. Kvinnen har fått status som vitne i saken.

Lørdag har politiet også foretatt en rundspørring i området. Det er ingen bolighus i umiddelbar nærhet av åstedet. Avdøde ble funnet ved en skogsbilvei i Rudda på Storfjord i Kvæfjord.

- Det bor en del personer i området, selv om dette er et spredtbygd strøk. Det ligger en del boliger langs en kommunal vei som går fra Sørvik i Harstad kommune til Strømsbotn i Kvæfjord, forteller Hessen.

Politiet er blant annet interessert i om noen kan ha observert spesielle kjøretøy eller annen uvanlig aktivitet i området i tidsrommet torsdag klokken 12 til fredag klokken 18. Politiet har fått opplysninger om at liket ikke lå på funnstedet klokken 12 torsdag, og går derfor utfra at det har blitt lagt der et sted mellom det tidspunktet og funntidspunktet ved 18-tiden fredag.

TV 2 Nettavisen følger saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere