RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jager sentrale vitner i Sandaker-drapet

Politiet jakter på de fire personene som ble festet til video like før drapet på Sandaker 3. februar. Politiet mener disse kan være sentrale vitner. Se videoen her.

Politiet utelukker ikke at de fire mennene som ble filmet av overvåkningskamera ved Sandaker, kan ha med drapet på Hung Nguyen (23) å gjøre, men politiavdelingssjef Finn Abrahamsen sier at de fire personene er å anse som vitner.

3. februar fikk politiet melding om skytingen ved Sandaker senter klokken 06.31. Videoen, som onsdag ble offentliggjort av politiet, viser fire personer gå inn porten til Sandaker videregående skole fra Carl Jeppesensgate minutter før skuddene.

- De har vært i området rett før hendelsen. Derfor er de svært sentrale vitner som vi ønsker å snakke med, sier Abrahamsen. Tiden på videoen viser en time feil. Mens det står 07 på videoen, er korrekt klokkeslett altså 06.

Video fra overvåkingskamera: Se videoen her

Bevegelsene på video
06.11 gikk to personer i mørke bukser og lyse jakker inn porten.

06.12 kjørte en lys stasjonsvogn forbi porten i Carl Jeppesensgate. Bilen kjørte i retning Jeppesens barnehage.

06.16 kjørte det som trolig var en lyse stasjonsvogn opp Carl Jeppesensgate i retning Hans Nilsen Haugesgate.

06.20 går to personer i mørke klær nedover Carl Jeppesensgate. De går inn gjennom skoleporten og fortsetter over skoleplassen i retning Sandakerveien. Disse personene går i retning åstedet for skytingen.

06.21 blir de filmet av et annet kamera på skolens område. Den ene av personene bærer en plastpose.

Koblet sakene
06.31 fikk politiet den første meldingen om skyting ved Sandaker senter.

Politiet har koblet drapet på Sandaker 3. februar sammen med skyteepisoden ved Sognsvann 19. februar

- Ingen er foreløpig mistenkt eller siktet i forbindelse med drapet og drapsforsøket på Sandaker. Vi har fått inn over 80 tips i saken. Av flere grunner har vi knyttet denne saken sammen med skyteepisoden ved Sognsvann 19. februar, sier Abrahamsen.

Onsdag etterlyste politiet Arfan Qadeer Bhatti (26) og Raymond Gundersen (29) i forbindelse med skyteepisoden på Sognsvann. Abrahamsen poengterer at disse mennene ikke er mistenkt eller siktet i forbindelse med skyteepisoden

Frykter flere gjenoppgjør
Politiet frykter at det kan komme flere oppgjør etter skyteepisodene på Sandaker og ved Sognsvann.

- Vi kan ikke garantere at det ikke vil skje igjen, men vi har satt høyt trykk på disse sakene og håper at det skal motvirke en utvikling, sier Abrahamsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere