Jager tvangsgiftet jente

Sikkerheten til den 17 år gamle jenta er forverret etter at faren og broren ble dømt og fengslet for tvangsgifting.

Ifølge Dagsavisen skal det nå være fremsatt trusler mot 17-åringen også fra personer utenfor den nærmeste familien. Politimester Christine Fossen i Drammen sier politiet ikke er sikre på nøyaktig hvem som står bak truslene. Sikkerheten rundt den 17 år gamle jenta er trappet kraftig opp.

Jentas far og bror ble fredag dømt for å ha brukt vold og trusler til å tvinge 17-åringen til å gifte seg mot hennes vilje i Nord-Irak i fjor. Under rettssaken i forrige uke, den første etter den nye lovgivningen mot tvangsekteskap, ble politiet klar over at jentas hemmelige adresse var blitt avslørt. Hun ble omgående flyttet til en ny, og tryggere bolig. Skolegang, jobb og sosial omgang er imidlertid kuttet ut på ubestemt tid.

Sikkerhetsopplegget rundt jenta selv står politiet for i samarbeid med barnevernet. Bistandsadvokaten til 17-åringen, Monica Lindbeck, forteller at jenta har det svært vanskelig.

- Det har begynt å gå opp for henne at hun trolig er blitt frarøvet all kontakt med sin familie og sitt eget miljø i lang tid framover, sier Lindbeck.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.