*Nettavisen* Nyheter.

Jagerfly med mayday-melding

Det ble slått full alarm da et jagerfly over Bodø sendte ut mayday-melding.

18.08.08 14:01

- Vi fikk melding om at det var løst ut et mayday-signal på et F16-jagerfly via tårnet, og vanlig rutine da er å varsle de andre redningsetatene, sier operatør Henrik Brørs ved Salten politidistrikt til Nettavisen.

Politiet fikk melding om flyproblemene klokken 10.56, og både brannvesenet, ambulanser og politi rykket ut til Bodø lufthavn.

Men etter få minutter landet jagerflyet på Bodø lufthavn uten problemer. Årsaken til nødlandingen skal ha vært at piloten kjente at det luktet svidd.

- Jagerflyet har landet trygt på Bodø hovedflystasjon, og ingen er kommet til skade, opplyser Hovedredningssentralen i Nord-Norge.

Politiet ser på saken som avsluttet fra deres side.

- Når flyet har landet og alt er trygt og godt, så gjør ikke vi noe mer med saken, sier Brørs.

- F-16 flyet blir nå rutinemessig undersøkt av flyteknikere ved Bodø hovedflystasjon. Det var ingen synlig røyk i cockpiten, men piloten har hele tiden tilgang til frisk oksygen i et lukket system. Slike nødlandinger skjer fra tid til annen, og er som regel helt udramatiske, informerer løytnant Ove Ronny Haraldsen, informasjonsansvarlig Luftforsvaret Nord-Norge, ovenfor Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.