RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jaget 18 kyr utfor stup

Sist oppdatert:
18 kuer løp rett utfor et 20 meter høyt stup - trolig fordi de ble jaget av bjørn.

To av kvigene døde momentant i fallet. To måtte avlives, mens to andre er så skadet at de står i fare for å bli avlivet. Dyretragedien skjedde natt til tirsdag bare 500 meter fra gården Gulling, ved Dyrstad nord for Steinkjer, skriver Trønder-Avisa.

Rovdyrkontakt Jonny Meier i Steinkjer fant ingen spor etter rovdyr i området, men er likevel ikke i tvil om hva som er skjedd.

- Ei kvige kan ha falt utfor stupet, 15 kviger gjør ikke det. Jeg vet ikke med 100 prosent sikkerhet hva slags rovdyr som har vært i området, men hva annet kan det være enn bjørn, sier Meier til Trønder-Avisa.

Jaktområdet for fellingstillatelsen for en bjørn som har herjet i området Dalbygda/Nordfjellet, er nå utvidet. Men det vil ikke bli satt i gang jakt før man finner dyr drept av bjørn som ikke har ligget døde i mer enn 24 timer.

Johannes Ulsun (41), en av tre eiere på Gulling og mannen som fant kvigene, sier det føles svært utrygt at bjørnen er på ferde så nært hjemmet hans.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere