RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jaget blødende knivoffer

Foto: Arne Ellingsen
Sist oppdatert:
Mens blodet silte fra livstruende stikk, løp 35-åringen for livet inne på gatekjøkkenet. Knivdesperadoen kom like bak.

(iBergen.no) Bergen tingrett dømte fredag en 23 år gammel tidligere ustraffet mann for drapsforsøk på 35-åringen. Hans 19-årige eks-kjæreste ble dømt for grov legemsbeskadigelse.

Alkohol og tabletter
Natt til 2. juni i fjor hadde det tidligere kjæresteparet drukket store mengder alkohol og tatt flere Rohypnol-tabletter, da det svartnet for dem på Bon Apetitt på Torget. Midt i en krangel med personalet om prisen på hamburgerne, kom 35-åringen og en tidligere kollega inn i lokalet. Mannen forsøkte å roe ned det aggressive paret, men havnet selv i en dødskamp utenfor døren.

For 23-åringen presset sitt offer opp mot butikkvinduet, før han fant fram en 22 centimeter lang foldekniv. Med stor aggresjon stakk han kniven flere ganger inn i overkroppen til 35-åringen. Et av stikkene var bare millimeter unna hjertet.

Blodige dammer
I dødsangst klarte 35-åringen å rive seg løs, før han flyktet inn på gatekjøkkenet igjen, med 23-åringen hakk i hæl. I jakten klarte han å stikke sitt offer enda et par ganger i ryggen og armen. Blodpølene som samlet seg på gulvet i Bon Apetitt viste at jakten gikk gjennom lokalet og ut på Torget igjen.

Etter nok et knivstikk, falt 35-åringen i bakken, der knivdesperadoen og hans tidligere kjæreste fortsatte å sparke den liggende mannen. Dørvakter ved Zachariasbryggen måtte dra vekk det rasende paret, og holde dem til politiet kom.

- Husker ikke
I retten nektet begge straffskyld, men 23-åringen mente likevel han måtte være skyld i knivskadene, ettersom flere vitner hadde sett overfallet.

- Jeg husker ingenting fra det som skjedde. Neste dag våknet jeg opp på glattcelle og ble fortalt hva som hadde skjedd. Jeg kunne ikke fatte og begripe at det hadde skjedd. Det er jo helt uvirkelig. Jeg fikk sjokk da jeg fikk høre om det. Men det må jo være sant, siden så mange har sett meg gjøre det, forklarte 23-åringen i retten.

Også 19-åringen hadde store problemer med å huske detaljer fra hendelsen. Begge beklaget imidlertid innstendig til sitt offer i retten.

I to måneder var han sykemeldt fra jobben han nettopp hadde startet i. Han reddet så vidt livet på Haukeland sykehus. Stikkene i magen, armen, ryggen og brystet har satt varige arr.

- Helt forsvarsløs
I dommen la retten vekt på grovheten i det livsfarlige knivangrepet.

«Tiltalte har på offentlig sted gjentatte ganger med kniv stukket en annen. Årsaken var at fornærmede brøt inn i tiltaltes ubehøvlete og aggressive opptreden overfor betjeningen i snackbaren. Det blir enda mer skjerpende når tiltalte, sammen med en annen, sparker fornærmede gjentatte ganger etter at han lå nede og var helt forsvarsløs.» heter det i dommen.

Allmennpreventive hensyn gjorde at de tidligere kjærestene ble dømt til ubetinget fengsel. 23-åringen fikk tre år og elleve måneder for drapsforsøk, mens eksen fikk seks måneder for grov vold. Begge må også betale ulike deler av en erstatningssum på til sammen 80.990 kroner.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere