RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KRITISERER AFTENPOSTEN: – Akkurat i disse dager legger Aftenposten ut artikler som er så ærekrenkende at det tar pusten fra oss, skriver Thorbjørn Jagland på Facebook.
KRITISERER AFTENPOSTEN: – Akkurat i disse dager legger Aftenposten ut artikler som er så ærekrenkende at det tar pusten fra oss, skriver Thorbjørn Jagland på Facebook. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Jagland med tordentale mot Aftenposten på Facebook

Sist oppdatert:
- Dette har vært en belastning for oss som overgår det meste, freser Thorbjørn Jagland på Facebook.

– Akkurat i disse dager legger Aftenposten ut artikler som er så ærekrenkende at det tar pusten fra oss, skriver generalsekretær i Europarådet, Thorbjørn Jagland i et innlegg på Facebook med overskriften «Hanne og jeg har fått nok».

Aftenposten redegjør i en lang artikkel for hvordan Aserbajdsjans ambassadør til Europarådet flere ganger tok opp hjemlandets såkalte kaviardiplomati med generalsekretær Jagland, uten at han foretok seg noe. Politikerne i Europarådets parlamentarikerforsamling (PACE) ble ifølge varsleren vartet opp med blant annet rådyre luksusreiser og rene pengeoverføringer.

– Reagerte for sent, heter det. Arbeidet i Aserbajdsjan begynte for mange år siden, fortsetter han i innlegget publisert tirsdag kveld.

LES OGSÅ: UD har levert klage på Thorbjørn Jaglands Facebook-innlegg

Hensikten var å kjøpe deres lojalitet og stemmer i parlamentarikerforsamlingen, ifølge avisen. Tidligere ambassadør Arif Mammadov kaller kaviardiplomatiet korrupsjon.

– I mange måneder har jeg forsøkt å forklare Aftenposten at jeg ikke kunne møte en avhoppet ambassadør fra Aserbajdsjan, men de mener at dette var fordi jeg ikke ville ha informasjon fra ham, skriver Jagland.

Han sier Aftenposten har stilt spørsmål på epost, og at han tilbød seg å stille til et intervju i Oslo, men hevder det ikke var av interesse for Aftenposten.

- Belastning som overgår det meste

Facebook-innlegget til Jagland avsluttes slik:

«Dette har vært en belastning for oss som overgår det meste. Det sier ikke lite. Nå er det best for både min kone og meg, og mine to sønner at vi i de to årene vi har igjen her i Strasbourg vier oss til det unike systemet vi har bygget opp i Europa for beskyttelse av menneskerettigheter. Vi er motivert for det, men ikke det vi har sett nå. Også vi rett til å ta vare på oss selv.»

Innlegget har ved  08-tiden 333 «likes» og 50 kommentarer.

- Ikke ta en Trump

En av dem som kommenterer innlegget er NRKs tidligere USA-korrespondent, Anders Tvegård:

«Viktig arbeid som gjøres, men ikke ta en Trump og skjær alle norske medier over en kam når du skriver om interessen av «hva vi driver med». Ønsker ikke starte en debatt om hvilke medier, eller land, som er flinkest til å dekke saker, men generalisering har ingen tjent på...»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere