RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jagland mener Sandberg feiltolker islam

Generalsekretær Thorbjørn Jagland i Europarådet, her under World Economic Forum, kommer med kraftig kritikk av Per Sandberg.
Generalsekretær Thorbjørn Jagland i Europarådet, her under World Economic Forum, kommer med kraftig kritikk av Per Sandberg. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Frp-nestleder Per Sandberg formidler terroristenes feilaktige tolkninger av islam som spres på nettet, mener tidligere statsminister Thorbjørn Jagland.

– Det virker som om Sandberg er blitt radikalisert på nettet ved at han har forlest seg på terroristenes oppfatning av islam, sier Jagland, som i dag er generalsekretær i Europarådet, til Dagbladet.

Jagland uttaler seg på Facebook i debatten om terror, ytringsfrihet og radikal islam etter angrepene i København og Paris, og etter Per Sandbergs påstander om at KrF er skyld i at unge knytter seg til ytterliggående organisasjoner.

Sandberg stiller seg uforstående til kritikken fra Jagland.

– Dette viser hvor langt Jagland er villig til å gå for å frikjenne islam og islamske terrorister. Mener virkelig Jagland, i sin posisjon, at radikal islam ikke har rot i virkeligheten, at det er ren oppspinn? At Bin Laden eller IS er/var en konspirasjonsteori, spør Sandberg i en epost. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere