Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jagland mener Sandberg feiltolker islam

Generalsekretær Thorbjørn Jagland i Europarådet, her under World Economic Forum, kommer med kraftig kritikk av Per Sandberg.
Generalsekretær Thorbjørn Jagland i Europarådet, her under World Economic Forum, kommer med kraftig kritikk av Per Sandberg. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Frp-nestleder Per Sandberg formidler terroristenes feilaktige tolkninger av islam som spres på nettet, mener tidligere statsminister Thorbjørn Jagland.

– Det virker som om Sandberg er blitt radikalisert på nettet ved at han har forlest seg på terroristenes oppfatning av islam, sier Jagland, som i dag er generalsekretær i Europarådet, til Dagbladet.

Jagland uttaler seg på Facebook i debatten om terror, ytringsfrihet og radikal islam etter angrepene i København og Paris, og etter Per Sandbergs påstander om at KrF er skyld i at unge knytter seg til ytterliggående organisasjoner.

Sandberg stiller seg uforstående til kritikken fra Jagland.

– Dette viser hvor langt Jagland er villig til å gå for å frikjenne islam og islamske terrorister. Mener virkelig Jagland, i sin posisjon, at radikal islam ikke har rot i virkeligheten, at det er ren oppspinn? At Bin Laden eller IS er/var en konspirasjonsteori, spør Sandberg i en epost. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!