RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jagland vil betale for EU-nytt

Foto: Erlend Aas (Scanpix)
Sist oppdatert:
Aps Thorbjørn Jagland mener Stortinget bør subsidiere riksmedier for å ha korrespondenter i EU-hovedstedene.

I et debattinnlegg i Aftenposten mandag skriver Thorbjørn Jagland at Norge må styrke kontaktene med EU-hovedstedene og Europaparlamentet for å ha innflytelse og oversikt over hva som skjer i EU-landene.

Støtteordning
Lederen for Stortingets utenrikskomité mener også at Stortinget kan betale riksmedier for korrespondenter i EU-land, i og med at mediene selv har trukket nesten alle sine hjem.

- Siden det nesten ikke finnes medier lenger i Norge som har korrespondenter i europeiske hovedsteder, kunne Stortinget bøte på dette ved å opprette en støtteordning til riksmedier som ønsker å ha slike korrespondenter slik at publikum får bedre mulighet til å følge med på hva som skjer, skriver Jagland.

Skyve under teppet
Han ser også for seg at UD styrker den diplomatiske representasjonen i EU-landene, og at partiene kan få støtte til å ha kontaktpersoner i Europaparlamentet.

Jagland mener regjeringen og Stortinget må ta et standpunkt til EU, særlig i lys av EUs nye grunnlov som nylig ble vedtatt.

- Mange ivrer nå sterkt for at den nasjonale dagsorden skal dominere i så sterk grad at vi helt uten analyse eller debatt skal skyve EU-saken under teppet også hele neste stortingsperiode. Den norske regjeringen og det norske stortinget kan da bli den eneste regjeringen og det eneste parlament i Europa som ikke har noen mening om det som skjer, skriver Jagland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere