RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jakter på brannstifter

Sist oppdatert:
Politiet i Drammen jakter på en ukjent gjerningsmann etter at det begynte å brenne fire forskjellige steder på Strømsø i Drammen lørdag morgen.

- 13 personer er evakuert fra hjemmene sine, forteller Steinar Solbakken ved Drammen politistasjon til TV 2 Nettavisen.

Den første brannmeldingen kom fra en bygård i Tollbugata klokken 4.42, melder NTB. Da brannvesenet kom fram, oppdaget de at det brant i to trehus i nabolaget. Brannen i bygården og i det ene trehuset ble raskt slukket. Det andre trehuset fikk større brannskader. En bil som sto utenfor huset, ble også totalt utbrent. En kvinne i 80-årene ble sendt til legevakten med lettere røykskader.

Alle de tre brannene startet i søppelkasser som var plassert inntil husveggen.

Den siste brannmeldingen kom fra Strømsø sykehjem klokken 5.10 der noen hadde forsøkt å tenne på en søppelcontainer. Til alt hell begrenset dette branntilløpet seg til søppelcontaineren.

Politiet har bedt publikum som kan ha sett bevegelser i området om å si fra. Lørdag var politiet opptatt med å snakke med vitner.

Drammensbeboerne blir oppfordret til å prøve å sikre seg mot eventuelle nye forsøk på brannstiftelse.

- Vi vil henstille til gårdeiere og beboere i byen om å forsøke å sikre søplecontainere best mulig. Også løst materiale som kan ligge rundt å flyte bør låses inn slik at det blir vanskelig for en eventuell gjerningsmann å fyre opp, sier Solbakken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere