*Nettavisen* Nyheter.

Jakter på ny taxidirektør

Ledelsen i Oslo Taxi jobber på spreng med å finne ny direktør som kan ta over etter at Anita Jebsen Erichsen måtte gå. Det kan vise seg å bli en vanskelig oppgave.

Styreleder Glenn Tuxen bekrefter overfor TV 2 Nettavisen at selskapet nå jobber knallhardt for å finne aktuelle kandidater til å lede det stormfulle selskapet i fremtiden.

- Det kan nok hende at det blir vanskelig å finne noen nye til å ta over. Hvordan det går i jakten på kandidater, ønsker jeg ikke å kommentere, sier styrelederen til TV 2 Nettavisen.

Leter etter kandidater
Styreleder Glenn Tuxen fungerer i dag som direktør i overgangsperioden frem til generalforsamlingen og ansettelsen av en ny direktør.

- Vi kommer til å finne frem til kandidater vi føler er aktuelle for direktørjobben. Hvorvidt dette styret blir sittende, er uvisst. Det blir det nye styret som skal ta stilling til hvem som får jobben, sier han til TV 2 Nettavisen.

Skal velge nytt styre
Onsdag sendte styrelederen ut innkalling til ekstraordinær generalforsamling til samtlige av Oslo Taxis 1365 drosjeeiere. Når denne blir, ønsker ikke Tuxen å fortelle før eierne selv har fått innkallingen.

- Vil du stille ditt verv til disposisjon under generalforsamlingen?

- Denne generalforsamlingen vil i hovedsak ta stilling til hvem de vil ha i et nytt styre. Det sier dermed seg selv at min stilling vil bli til disposisjon. Hvorvidt det blir et skifte avhenger av eierne, svarer Tuxen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Trond Solberg/SCANPIX

Turbulent uke
Innkallingen til den ekstraordinære generalforsamlingen kommer etter en turbulent periode i ledelsen som kulminerte med at innleid direktør Anita Jebsen Erichsen ble avløst fra sin kontrakt med øyeblikkelig virkning for en uke siden.

Tre styremedlemmer og to varemedlemmer trakk seg i protest og har startet en underskriftskampanje. TV 2 Nettavisen har tidligere avslørt at utbryterne ønsker å kaste det sittende styret for å overta kontrollen over Oslo Taxi.

Maktkampen har også utløst en rekke avsløringer i media den siste uken (se linker).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.