RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jakter på ukjent barnefar

Sist oppdatert:
Politiet leter nå etter faren til Cathrine Halvorsens datter. Ifølge et vitne skal mannen ha truet den nå drepte kvinnen i lengre tid.

TV 2-nyhetene:Cathrines hemmelighet

Et vitne fortalte TV 2 Nettavisen mandag at barnefaren skal ha truet Cathrine Halvorsen (34) siden hun ble gravid med datteren som nå er ett år.

Politiet understreker at barnefaren kun er et vitne i saken. TV 2 Nettavisen kjenner til at også andre personer er utpekt som mulige gjerningspersoner.

- Hun hadde ingen fiender bortsett fra barnefaren. Han hadde truet henne over lengre tid. Nå og da fortalte hun at han hadde tatt kontakt. Hvis noen har gjort dette må det være ham, sier et vitne til TV 2 Nettavisen som kjente Halvorsen godt.

Til tross for deres gode vennskap visste han ikke identiteten til barnefaren.

- Det fortalte hun meg aldri, sier vitnet. Det samme sier flere kolleger og venner av kvinnen som VG har snakket med.

Ikke oppført
Heller ikke i folkeregisteret ble barnefaren oppført da datteren kom til verden i desember i fjor.

Overfor VG sier politiadvokat Rolf Thoresen ved Hedmark politidistrikt at de forsøker å komme i kontakt med ham.

- Vi vil gjerne komme i kontakt med den ukjente mannen. Den drepte har aldri oppgitt hvem som var faren til barnet, sier han.

Kun et vitne
Politiet understreker at barnefaren kun vil være et vitne i saken, og at det ikke finnes noen konkret mistanke mot ham. Samtidig er det klart at et vitne har pekt ut barnefaren som en mulig gjerningsperson.

Ifølge en god venn av Halvorsen skal barnefaren ha truet henne fra hun ble gravid.

- ”Hvis du bærer fram ungen skal jeg ta deg”, skal han ha sagt til henne. Han var den eneste personen hun var redd, sier vitnet til TV 2 Nettavisen.

Telefon med ukjent nummer
Også en annen ukjent person står sentralt i politiets etterforskning. Det er personen som snakket med Cathrine Halvorsen på telefonen kvelden hun ble drept. Tirsdag 9. desember klokken 22.30 la hun på røret etter å ha snakket med en person. I de påfølgende timene ble hun drept.

Politiet vet ikke hvem som innehar det ukjente nummeret Halvorsen snakket med. Gjennom Telenor forsøker politiet å spore opp personen, men det er ikke sikkert at dette vil føre fram.

Halvorsen ble funnet i sitt hjem i Odinsvei 27 på Kongsvinger forrige fredag. Da hadde hun ligget død siden natt til onsdag. Politiet konstaterte under en pressekonferanse mandag at de sto overfor et drap.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere