*Nettavisen* Nyheter.

Jakter på våpenkjøpere

Foto: Torbjørn Olsen, Gudbrandsdølen Dagningen / SCANPIX

Våpen etter tyveriet på Jørstadmoen er på ville veier, og politiet jakter nå på kjøperne.

16.09.04 07:48

Våpentyveriet fra Jørstadmoen regnes for oppklart, og de fleste våpnene er kommet til rette. Men fortsatt jakter politiet på våpen som er kommet på avveie.

- Vi ser ikke bort fra at flere kan bli pågrepet i denne saken, sier politistasjonssjef Bjørn Bergundhaugen ved Lillehammer politistasjon og politiinspektør Olav Sørby til Gudbrandsdølen Dagningen.

Det meste av våpnene som ble stjålet fra Jørstadmoen i august skal nå være kommet til rette.

- Men vi vet at det stadig er våpen på ville veier. Det ville være lurt av vedkommende med våpen i sin besittelse å komme til politiet og levere fra seg det i stedet for at vi skal oppsøke vedkommende, sier Bergundhaugen.

Ifølge Gudbrandsdølen Dagningen skal flere våpen ha vært omsatt i Vestfold den siste tiden.

Ti siktet
I alt ti personer sitter arrestert i forbindelse med våpentyveriet.

To personer erkjente onsdag straffskyld for grovt tyveri i fengslingsmøter i Sør-Gudbrandsdal tingrett, mens de øvrige foreløpig er siktet for grovt heleri. Enda en person ble pågrepet av politiet i Vestfold tirsdag kveld, men vedkommende ble løslatt av politiet onsdag formiddag.

Det er ikke endelig klarlagt om tyveriet var et bestillingsverk eller om tyvene skal ha operert på egen hånd først og dermed tilbudt våpnene for salg i etterkant. Flere av de siktede skal ha tilknytning til den nasjonalistiske organisasjonen Vigrid.

Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) er tungt inne i etterforskningen av våpentyveriet på Jørstadmoen etter at medlemmer av Vigrid er pågrepet i saken.

- Småkjeltringer
- Et par småkjeltringer som har deltatt på noen Vigrid-seremonier er ikke ensbetydende med at det er organisasjonen som står bak våpentyveriet på Jørstadmoen, sier redaktør Tor Bach i det antifascistiske bladet Monitor.

Bach sier til NTB at han er redd for at Vigrid, og lederen Tore Tvedt, skal få ufortjent mye oppmerksomhet i kjølvannet av våpentyveriet på Jørstadmoen.

Ifølge opplysninger han sitter inne med er personene som er pågrepet for tyveriet ikke medlemmer av Vigrid, men personer som er sympatisører med den ekstreme bevegelsen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.