Jakter ukjent mann etter drap

Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix

Politiet har DNA-funn fra en tredje person på åstedet for Hønefoss-drapet.

19.01.08 09:12

Politiet har funnet DNA fra en ukjent mann i leiligheten hvor den 53 år gamle Toril Hammer ble funnet drept på Hønefoss, skriver nettutgaven til Ringerikes Blad.

Hammers 37 år gamle ekskjæreste er varetektsfengslet og siktet for drapet, men nekter straffskyld.

Samler DNA-prøver
- Det er funnet DNA fra en ukjent mannsperson på åstedet. DNA-funnet er av en slik karakter at det kan knyttes til drapstidspunktet, sier politiadvokat Petter Solberg til avisen.

Solberg vil imidlertid ikke si noe om hva slags DNA det er snakk om, eller hvor det ble funnet. Politiet vil heller ikke fortelle når de fikk mistanke om at flere kunne være involvert i drapet.

Politiet innhenter nå DNA-prøver fra omgangskretsen til den drepte kvinnen og den siktede.

- Mistanken styrket
Ifølge politiet er drapsmistanken mot den siktede ekskjæresten styrket etter tekniske funn og vitneobservasjoner. Hammer ble funnet død i sitt hjem lille julaften i fjor og 37-åringen ble pågrepet julaften.

Ifølge en kvinne skal mannen under et restaurantbesøk ha fortalt at han drepte 53-åringen. Hun deretter ha ringt politiet og videreformidlet opplysningene.

Politiet har vært svært tilbakeholdne med opplysninger i saken, og har ikke gått ut med dødsårsaken eller andre detaljer om etterforskningen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.