RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jan fikk skryt av Jens

Sist oppdatert:
Høyre-leder Jan Petersen og Ap-leder Jens Stoltenberg sloss om å være den flinkeste gutten i klassen da de møttes til duell onsdag kveld. Stoltenberg gikk så langt at han uhemmet roste Petersen.

- Jeg har gledet meg til denne debatten fordi Jan Petersen er en ordentlig, sympatisk, velmenende, hyggelig og ryddig Høyremann. Selv om vi er uenige, så er jeg sikker på at det blir en god og saklig debatt, fri for primitive personangrep, sa Stoltenberg.

Etter disse varmende ordene var det dog slutt på godordene. For ti minutter tidligere hadde Jan Petersen fyrt av følgende salve mot Ap-lederen:

- Bør våkne opp
- Problemet med skolen i dag er at vi har verdens høyeste innstats når det gjelder ressurser, likevel ligger norsk skole under gjennomsnittet i Europa. Dette har Kristin Clemet gått løs på. Nå er det på tide at du forstår at det er 80 og 90-tallets skoledebatt vi fører, Jens!

Petersen mener at Ap ikke har forstått kjernen i skoledebatten.

- Dette er den tredje valgkampen der skole er i ferd med å bli en dominerende sak, men jeg føler at Høyre har vunnet kampen om hva kampen skal stå om. SV har forstått kjernen, de som henger igjen i enhetsskolen, er Ap.

Ga Petersen anmerkning
- Stoltenberg forsøkte umiddelbart å tilbakevise påstandene om at Ap ikke er opptatt av kvaliteten i skolen.

- Ap sørget for at endringer i skolen, blant annet høyere lærerlønninger og arbeidstidsordninger. Vi satte i gang forsøk med SFO og innførte nasjonale tester i grunnskolen. Det var også vi som satte ned kvalitetsutvalget, svarte Stoltenberg.

Jobb nummer en: Skole
Petersen og Stoltenberg diskuterte også arbeidsledighet og hvordan kommune skal organisere sosiale tjenester, men de kom stadig vekk tilbake til skole. Da de til slutt fikk spørsmål om hva ordførerne i henholdsvis Høyre- og Ap-kommuner bør gjøre etter valget, var begge opptatt av skole.

- Vi vil be ordførerne om å ta sin rolle som skoleeier på alvor. De bør blant annet legge større vekt på rektor- og lærerrollene, og sørge for at lærerne får skikkelig oppfølgning. De bør sørge for at det blir penger til dette ved å snu alle steiner og mer igjen for pengene og jobbe helt til vi har verdens beste skole, sa Petersen.

Jens Stoltenberg ville riktignok prioritere kamp mot både arbeidsledighet og en bedre skole.

- Ordførerne bør sette seg ned med bedrifter og fagorganisasjonene lokalt for å diskutere hva de skal gjøre med ledigheten. Så kan de se på hvordan de kan komme i gang med skolereformen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere