RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
ANMELDES: Bjørn Olav Jahr har skrevet boka "Drapene i Baneheia. To historier. En sannhet", hvor han konkluderer med at Jan Helge Andersen var alene om voldtektene og drapene i Barneheia. Nå politianmelder Andersens familie forfatteren.
ANMELDES: Bjørn Olav Jahr har skrevet boka "Drapene i Baneheia. To historier. En sannhet", hvor han konkluderer med at Jan Helge Andersen var alene om voldtektene og drapene i Barneheia. Nå politianmelder Andersens familie forfatteren. Foto: NTB Scanpix

Jan Helge Andersens familie går til politianmeldelse etter Baneheia-bok

Sist oppdatert:
Årsaken er lekkasjer av hemmelige dokumenter.

Drapsdømte Jan Helge Andersens familie reagerer kraftig på beskyldningene fra forfatter Bjørn Olav Jahr om at Andersen var alene om voldtektene og drapene i Baneheia i Kristiansand våren 2000.

Nå har familien bestemt seg for å gå til politianmeldelse, melder NRK. Årsaken er lekkasjer av hemmelige dokumenter til forfatteren.

Andersens mor, Berit Andersen, sier til NRK Dagsrevyen at de anmelder blant annet for brudd på taushetsplikt.

- Hvor har han fått det fra? Det er sensitive opplsyninger, sier Berit Andersen.

- Skremmende

I boken konkluderer forfatter Bjørn Olav Jahr, etter å ha gått gjennom alle bevisene i saken på nytt, med at det var Andersen som voldtok og drepte Lena Sløgedal Paulsen (10) og Stine Sofie Sørstrønen (8) i Baneheia 19. mai 2000.

Meddømte Viggo Kristiansen, av retten antatt hovedmann, er uskyldig, framholdt forfatteren overfor NTB i forbindelse med boklanseringen. Det var falske påstander i forklaringen til Andersen som sterkt bidro til å få Kristiansen dømt, mener han.

– Jahr er en journalist som nå opptrer både som politietterforsker, dommer og jury. Plutselig har han fått nye utdannelser og titler. Det er skremmende at en journalist setter seg over fagfolk, sier Berit Andersen.

- Full forståelse

Jahr fastholder at bokutgivelsen er nødvendig i et rettssikkerhetsperspektiv, og mener Baneheia-dommen mot Kristiansen «kanskje er Norges groveste justismord».

– Jeg har full forståelse for at moren til Jan Helge Andersen føler sinne og sorg når denne saken kommer opp i mediene. Og at hun forsvarer sønnen sin med nebb og klør, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere