Gå til sidens hovedinnhold

Januar 2018 og 2019: Se kontrasten i snømengde

For ett år siden hadde brøytebilene sin fulle hyre med å holde snøen borte fra Oslos gater. I år innledes januar med varmegrader og tørre gater.

OSLO (Nettavisen): Januar starter med lite snø mange steder i landet. Et kart over snømengden fra Norges vassdrags- og energidirektoratet viser at den mange steder ligger godt under normalen.

På animasjonen i videoen over kan du se snødybde i januar 2018 sammenlignet med 4. januar 2019.

En oversikt på senorge.no viser et helt annet bilde når det gjelder snødybde enn for ett år siden. Kartet over Snødybde fra NVE viser barmark eller under under 25 centimeter snø de fleste steder og at det er svært få steder hvor snødybden nå ligger over 150 centimeter.

yr.no kan du sjekke registrerte snødybder på målestasjoner rundt om i landet.

Mild desember

Desember var også en langt mildere måned enn det som er normalen. Månedstemperaturen for hele landet lå 2,2 grader over normalen, ifølge Meteorologisk institutt.

I øyeblikket er det varmegradene som dominerer over hele landet. Varmest klokka 7 fredag morgen var Rekdal i Møre og Romsdal med 9,3 varmegrader. For å finne et tosifret antall minusgrader må du opp til Finnmark. Karasjok var kaldest fredag morgen med minus 21,3 grader.

Slik blir helgeværet

Værutsiktene for de neste dagene viser at temperaturene vil synke, og noen steder er det utsikter til snø, ifølge Meteorologisk institutt. På Vestlandet starter helga med grått og vått vær og høye temperaturer. Her vil temperaturene synke, og på søndag blir det faktisk snø i indre strøk etter hvert. Østafjells blir det litt lavere temperaturer. Lørdag blir grå, men på søndag vil skydekket lette litt. Her er det ingen snøkrystaller i sikte på værkartet.

Kommentarer til denne saken