RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ndure om vold mot ekskjæresten: - Jeg har aldri i hele mitt liv slått henne

VOLDSTILTALT: Mette Yvonn Larsen og medforsvarer Inga Laupstad representerer friidrettsstjernen Jaysuma Ndure, som er tiltalt for vold mot sin tidligere samboer, en kvinneligmodell i 20-årene.
VOLDSTILTALT: Mette Yvonn Larsen og medforsvarer Inga Laupstad representerer friidrettsstjernen Jaysuma Ndure, som er tiltalt for vold mot sin tidligere samboer, en kvinneligmodell i 20-årene. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Sist oppdatert:
- Det var flere ganger hun slo meg i brystet og sparket meg da vi kranglet, forklarte idrettsstjernen i retten.

Tirsdag forklarer friidrettsstjernen Jaysuma «Jays» Ndure seg i Nedre Romerike tingrett. Han er tiltalt for gjentatte ganger vold mot sin tidligere samboer, en kvinnelig modell i 20-årene.

Han har hele tiden nektet for å ha gjort noe straffbart, og gjentok dette ved å nekte straffskyld da rettssaken startet.

Jaysuma Ndure er tiltalt for vold mot sin ekssamboer, en kvinnelig modell i 20-årene.

Følg vår livedekning nederst i artikkelen.

Ndure startet å forklare seg tirsdag etter lunsjpausen. Han begynte med å forklare hvordan han ble kjent med sin nåværende ekssamboer.

- Vi ble kjent via Facebook, og møttes gjennom felles venner i 2013, forteller Ndure.

I retten forklarer han også at han ikke ønsket publisitet rundt sitt nye forhold.

I retten forklarte også Ndure om krangling for bagatellmessige forhold, og at han hadde hørt ufordelaktige ting om ekssamboeren. Sjalusi var også tema i retten tirsdag.

- En gang spurte hun meg om hvor jeg var og om jeg var med jenter. Hun ba meg derfor sende bilde av meg selv og dem jeg var med, forklarte Ndure.

Jays Ndure skal ha blitt bitt av ekssamboeren. Bildet viser bitemerker på ryggen hans 21. november 2014. Bittet skal ha skjedd 8. november.

- Blir dramaqueen og starter å gråte

Litt senere sa han:

- Hvis hun ikke får viljen sin blir hun en dramaqueen, og starter å gråte. I tillegg elsker hun å slåss og å slå, sa Ndure før han utdypet etter spørsmål fra dommeren:

- Det var flere ganger hun slo meg i brystet og sparket meg da vi kranglet.

Friidrettsstjernen fortalte igjen at han aldri hadde utøver vold mot sin ekskjæreste, og benektet for å ha tatt kvelertak på henne, slik kvinnen selv har forklart, og som han er tiltalt for.

- Jeg har aldri i hele mitt lit slått henne, hvorfor skal jeg slå henne? - Hvis jeg slår henne hver uke, hvorfor skal hun ville komme tilbake til meg da?

I retten forklarte Ndure også at den fornærmede kvinnen overvåket telefonen hans.

- Hun kunne bråke for ingenting, og gå gjennom mine SMS. Så hun at det var en jente som hadde sendt meg melding eller bilde ble hun sur og forbannet, sa han i retten mens kvinnen ristet på hodet.

Den fornærmede kvinnen krever 100.000 kroner i erstatning, og fortalte i retten mandag om at hun hadde lyst å dø på grunn av behandlingen hun skal ha blitt utsatt for av Ndure.

Ved flere ganger brast modellen i 20-årene i gråt da hun fortalte om voldsepisoder hun skal ha blitt utsatt for. 

Bistandsadvokat Siv Hallgren (t. v.) og politiadvokat Camilla Ek Sørensen

Ekskjæresten nekter for biting

Første halvdel av rettsdagen tirsdag har gått til at ekssamboeren har fortsatt sin forklaring, og ble ved flere anledninger kjørt hardt av Ndures forsvarer Mette Yvonn Larsen som ønsker å danne et bilde som sår tvil om kvinnens troverdighet.

Ekssamboeren ble blant annet, igjen, konfrontert med et bitemerke Ndure har hatt på ryggen. Kvinnen nektet også tirsdag for at det var hun som hadde gjort det, samme natt som Ndure ble pågrepet av politiet, 8. november 2014.

Larsen stilte også flere spørsmål ved at kvinnen ikke ønsket å oppgi hvem som hadde sett merker etter vold på kroppen hennes - vold som angivelig Ndure skal ha utført.

Kvinnen har jobbet som modell, og forklarte også at hun sluttet å ta oppdrag på grunn av mishandling fra Ndure. Hun fortalte også at at friidrettsstjernen hadde nektet henne å ta modelloppdrag.

Larsen ba også rettens dommer protokollføre at den fornærmede kvinnen ikke ønsket å navngi vitner til skadene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere