Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg er ikke stolt

KRISTIANSAND (TV 2 Nettavisen): - Det er ingen tvil om at jeg gikk for langt. Jeg er ikke stolt, men mener jeg ikke er skyldig etter tiltalten, sier Thor Bache-Wiig.

- Jeg har ca 90 hovedforhandlinger i året, fra én til åtte ukers varighet. Det er klart at noen gange tråkker man litt gærent, og det gjorde jeg her, forklarte Bache-Wiig i Kristiansand tingrett onsdag.

Kjendisadvokaten er tiltalt for gjennom en torpedo å ha truet et sentralt vitne til ikke å stille som vitne i en straffesak mot Bache-Wiigs klient.

Før han kunne starte minnet John Christian Elden tingrettsdommer Knut Otterbech om at Otterbech hadde glemt å spørre om Bache-Wiig erkjente straffskyld. Dette ble rettet opp, og Bache-Wiig nektet for dette.

Han satte seg i vitneboksen, med omfattende dokumenter foran seg:

- Jeg ønsker å bidra til å opplyse saken, og skal stå for det jeg har gjort. Jeg er ikke stolt av de samtalene jeg har hatt. Det er ikke tvil om at jeg har gått over streken i mitt forsvar for min klient den gangen, sa Bache-Wiig.

Han medgir at han har sagt det som kommer frem:

- Når jeg ikke erkjenner straffskyld, går det på underliggende forhold som ikke kommer frem i retten. Jeg er ikke stolt. Jeg har åpenbart drevet ukorrekt.

Bache-Wiig var skuffet over at politiet hadde ventet så lenge som til 2004 med å pågripe ham, etter at lydbåndopptakene ble tatt i oktober 2001.

- Da jeg ble pågrepet husket jeg absolutt ingenting. Jeg var veldig nedfor. Jeg hadde hatt rundt 300 rettssaker i mellomtiden. I politiforklaringen har jeg gitt feil opplysninger. Siden pågripelsen 5. februar har saken fulgt meg hver dag, og jeg husker mer nå, og har også lest meg opp i dokumentene.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre