Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg hørte et smell

Tone lå og sov på sofaen da det brant i naboleiligheten.

VÅLERENGA (NETTAVISEN): Kl. 13.19 lørdag morgen: brannvesenet i Oslo får inn melding om en brann i en bygård på Vålerenga i Oslo.

- Et kraftig smell
Vegg-til-vegg ligger Tone Svindland Felix (34) på sofaen i stua og sover med TV-en stående på. Hun har ingen anelse om at brenner hos naboen. Det var inntil hun hørte flere lyder.

- Jeg reagerte på noen lyder. Det hørtes ut som noen møblerte. Og så hørte jeg et kraftig smell. Jeg reiste meg opp av sofaen og gikk bort til vinduet for å se om det var noe utenfor. Der sto det masse mennesker som viftet med armene og ropte at jeg måtte komme meg ut, sier Tone til Nettavisen.

Ifølge vitner i den lokale puben i grunnetasjen, eksploderte TV-en og vinduene i den berørte leiligheten. Flammene sto langt ut av bygningen.

Tre personer, én kvinne og to menn, ble sendt til Ullevål sykehus. I alt 24 personer i bygården ble evakuert, og fire leiligheter er ubeboelige.

Ubeboelig
Tone er en av dem som må finne seg et annet sted å bo til brannvesenet gir klarsignal om å flytte inn igjen. Så langt er alt usikkert.

- Jeg har ingen anelse når jeg kan flytte tilbake, sier Tone som fikk følge av en brannmann opp i leiligheten sin for å hente de mest nødvendige tingene.

- Alt stinker røyk, fortviler Tone. I mellomtiden skal hun sove hos mor.

Uten dør
I etasjen over den totalskadde leiligheten hadde brannvesenet sparket inn dører for å gjøre søk etter personer. Blandt de som hadde fått sparket inn døra, er Anne Marie Sneisen (17). Hun bor der sammen med mor Lolo. De var ikke der da brannen oppsto, men kom nesten to timer seinere. Da var brannen allerede slukket.

- Med en gang fryktet jeg det værste. Jeg bare tenkte holy shit, alle tingene mine!

Lettelsen var no stor da hun fikk bekreftet at det ikke var hennes egen leilighet som hadde brent, men hun har stor sympati med de skadelidte.

- Stakkars de folka, og ale tingene som har brent opp, da!, sier Anne Marie.

- Jeg ble fulgt opp slik at jeg kunne hente tingene mine, og de ba meg kontakte gårdeier slik at jeg får et annet sted å bo.

Heller ikke hun vet når hun kan flytte tilbake.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året