Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg kan få ti år for dette

Ordene skal ha falt fra den drapssiktede 22-åringens munn like etter at han drepte biltyven Ronny Halvorsen. Uttalelsen styrker politiets sak.

Det er 22-åringens kjæreste som har forklart dette i avhør, viser dokumenter som VG er i besittelse av. Han og faren er siktet for forsettlig drap på Ronny Halvorsen etter dramaet på deres eiendom like før jul. Halvorsen ble skutt da han forsøkte å stjele familiens bil.

Like etter at 22-åringen avfyrte tre rifleskudd mot den stjålede Mitsubishi Pajeroen, gikk han tilbake til bolighuset der han kom med uttalelsen til sin 18 år gamle kjæreste.

Til politiet skal kjæresten ha sagt at 22-åringen kom med følgende uttalelse:

Traff samlet
- Jeg bommet på dekkene, men vet ikke om jeg traff ham. Jeg skled på isen. Tenk om han er død, tenk om jeg har drept ham. Tenk, jeg kan komme i fengsel, jeg kan få ti år for dette, sa 22-åringen slik kjæresten har skildret uttalelsene overfor politiet. Det skriver VG.

Politiet har tidligere konstatert at de tre skuddene traff med en samling innenfor 30 centimeter, hvorav det ene var drepende. Den tiltalte er jeger og har vært aktiv skiskytter. Politiet har derfor vanskelig for å tro at han siktet på noe annet.

Ulik tolkning
Kjærestens forklaring kan derfor forstås på to måter. Enten ordrett, at han faktisk bommet på dekkene og traff Halvorsen slik 22-åringen selv har hevdet. Eller så peker uttalelsen i retning av at 22-åringen forsto hva han hadde gjort, og at han forsøkte å skjule gjerningen gjennom å si at han skled på isen.

22-åringens advokat, Sigurd Klomsæt, sier til VG at hans klient skjøt i nødverge og at han ikke mente å treffe Halvorsen.

- Han drepte ikke med forsett, fastholder 22-åringens forsvarer Sigurd J. Klomsæt til VG.

Reklame

Cyber Monday: Milrab har fylt på med nye salgsvarer