Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg sa at jeg elsket henne

Kjæresten i Oslo forteller om den siste samtalen med Laura Rahal (28) før hun gikk på flyet.

Bare en time før Laura gikk på ulykkesflyet fra Rio, snakket Martin Andreasson med sin kjære, som nå er savnet etter Air France-ulykken.

- Vi snakket om at vi savnet hverandre veldig, og hun sa at det skulle bli helt fantastisk å komme hjem til meg og leiligheten vår i Oslo, forteller Martin til Nettavisen, tydelig preget av den forferdelige situasjonen.

Etter fem minutter la de på, og avsluttet samtalen slik de alltid pleide å gjøre.

- Det siste jeg sa til henne var at jeg elsket henne, sier Martin.

De ringte alltid til hverandre før de skulle ut å reise, men denne gangen skulle det altså bli den siste samtalen.

- Jeg har tidligere vært litt redd for å fly, men Laura hadde aldri vært det. Men jeg ville at hun skulle ringe meg, det var en trygghet for meg, sier han.

- Halve meg gått bort
Martin forteller at han og Laura skulle ha feiret sin 7-årsdag til sommeren.

Svenskene traff hverandre mens de begge studerte ved Chalmers universitet i Göteborg, og etter ett år ble de sammen. For tre år siden flyttet de til Oslo for å jobbe, og kjøpte da leilighet sammen.

De to hadde et veldig nært forhold, så Martin kan ikke forstå at han trolig aldri mer vil få se sin kjære igjen.

- Det er en fryktelig situasjon. Vi var sammen i sju år, og vi var veldig, veldig nære hverandre. Halve meg har gått bort, sier han stille.

Siden han fikk høre at flyet var savnet, har dagene vært svært tunge.

- Det har vært et sjokk, og det har vært opp og ned. I det ene stunden er man helt rasjonell og tenker på praktiske problemer, som hvordan det blir med leiligheten vår, og i andre stunder blir livet veldig emosjonelt, sier Martin.

Han har nå reist hjem til sine foreldre i Göteborg, for å være sammen med dem og Lauras foreldre.

- Hennes første reise
Laura hadde vært på en ti dagers arbeidsreise i Brasil, i forbindelse med en salgsjobb hun hadde i Asker.

Sammen med to andre kolleger var hun der for å jobbe med et prosjekt innen gassindustrien. De to andre tok et tidligere fly hjem, ifølge avisen Expressen.

- Det var hennes første reise på egen hånd, og det var et stort ansvar som hun fikk. Så det var en stor sak for Laura denne reisen. Jeg var veldig stolt av henne, og hun var veldig fornøyd og stolt over seg selv, sier Martin, som pratet med henne flere ganger mens hun var borte.

Han gledet seg stort til å få kjæresten hjem, og håpet i det lengste at det ikke var hennes fly som hadde styrtet.

- Jeg visste at hun tok et Air France-fly, og at det var mellom Rio og Paris. Så jeg ringte Air France og spurte om det var det annet flyet som gikk den kvelden, og det var det ikke. Da var det helt klart for meg at hun var med i ulykkesflyet. Jeg fortsto at det var helt definitivt, og for meg var det helt glassklart at det var noe veldig drastisk som skjedde, sier Martin.

Martin ringte så til selskapet som hadde booket flybillettene hennes, og fikk bekreftet at hun var på flyet.

- Jeg snakket med hun som hadde bestilt billettene for Laura, og hun var også sterkt preget, sier han.

- Hun var enestående
Martin sier han ønsker å fortelle sin historie fordi han vil få fram et riktig og fint bilde av Laura.

- Hun var en veldig spesiell person, og hun var så vakker. Hun er den mest positive og spennende personen jeg noen gang har truffet. Folk som kjenner henne bekrefter at hun var en helt enestående person. Det går ikke å sette ord på det, sier han sorgfull, før han fortsetter:

- Vi var veldig nære hverandre, vi klemte hverandre og vi støttet hverandre veldig mye. Vi sa ofte til hverandre at vi elsket hverandre, og vi hadde et problemløst liv. Vi var et virkelig dreamteam, sier Martin.

I Oslo har de kjøpt drømmeleiligheten, som de har innredet sammen. Mange venner har de også i Oslo.

Midt i det meningsløse er han glad for at Laura var fornøyd og glad den siste gang han snakket med henne.

- Vi avsluttet på en veldig god måte, og det føles veldig bra for meg. Vi visste at vi elsket hverandre, og hun visste at hun var elsket av både meg og sin familie, og at hun var veldig populær på jobben. Det varmer å vite at hun var glad og fornøyd, sier Martin.

- Får ta tiden det tar
Onsdag skal det være en minnestund for de pårørende i Paris, noe Martin og Lauras pårørende har fått tilbud om å delta på.

- Air France har ringt og de tilbød billetter til Paris til denne seremonien med offisielle personer de skal ha i dag. De skulle betale alt, men vi reiser ikke dit. Vi kjente at det ikke hadde noe med Laura å gjøre. Det viktigste er å være sammen med familie og venner, sier Martin til Nettavisen.

Utover dette har han ikke hørt noe mer fra flyselskapet i forbindelse med ulykken.

- Det er ikke så mye man kan gjøre. Nå har vi først fått bekreftet at hun var med på flyet, og det er veldig mye praktisk å finne ut av. Men det får ta den tiden det tar, sier Martin til slutt.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken