RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Jeg skal klippe av deg fingrene, skjære av deg ørene og stappe dem i flabben på deg»

Sist oppdatert:
«Og jeg skal drepe deg, og lage taterarr i ansiktet ditt».

En mann i 30-årene fra Tromsø er i Nord-Troms tingrett dømt til 10 måneders fengsel for gjentatte trusler, for å ikke overholde besøksforbud, samt hærverk og en voldsepisode, skriver Nordlys.

Truslene har særlig gått utover en annen mann bosatt i Tromsø, som hadde innledet et forhold til den dømtes eks-kjæreste, og mor til hans sønn.

Truslene startet for alvor tidlig i mars i år etter at den dømte mannen var sluppet ut fra fengsel.

Syre i ansiktet
Her skriver han blant annet at han tidligere har helt syre i ansiktet på noen som ærekrenket ham.

Noen dager senere skriver han at hverken politi, trusler eller vold kan stoppe ham.

«Jeg har ingenting annet enn mitt intense hat mot deg. Det er alt som holder meg gående. Eneste grunnen til at jeg ikke har tatt en overdose ennå. Fordi jeg ikke skal i graven alene», skriver han.

I april skrev han at han skulle drepe fornærmede, samt lage "taterarr" i ansiktet hans.

«Jeg har ikke bestemt meg for om jeg skal klippe av deg fingrene, skjære av deg ørene og stappe dem i flabben på deg, [...] eller skal jeg nøye meg med å slå i stykker ansiktet ditt med det nye slagvåpenet jeg har skaffet for anledningen?». Denne SMS-en er kanskje den groveste i en lang rekke av trusler sendt på SMS.

- Jeg vet hvor du bor
I midten av mai sendte han nok en gang flere SMS-er.

«Nå vet jeg hvor du bor. Nå er det bare timer igjen til du oppdager at du fucket med feil fyr. Noen få timer til du tok med deg en familie i dragsuget. Æreløse lille fitte. Nå kommer jeg og fuckings slår inn skallen på deg. Nå hadde jeg rømt om jeg var deg. [...] Det nytter ikke å ringe politiet.For jeg kommer igjen og igjen og igjen. Du blir aldri kvitt meg. Jeg har aldri latt en æressak gå.»

Kort tid senere samme natt mottok fornærmede nok en trussel.

«Det skal bli godt å slå deg til det ugjenkjennelige. [...] Du har valgt meg som fiende. Jeg kan ikke tape. Du kommer aldri til å bli frisk igjen. Jeg skal i sannhet la mitt hat bli skåret inn i ditt ansikt. Og jeg skal ikke kaste syre på deg. Det har jeg gjor før. og sonet for. Jeg skal gjøre noe brutalt og sjokkerende.»

Mannen truet også med at han var på vei hjem til fornærmede. Da fornærmede viste til besøkforbudet mannen i 30-årene var ilagt, skriver han at han ikke bryr seg om papirlapper.

Han uttrykker også glede over å endelig vite hvor mannen befinner seg og skriver «Du er snart bare en pøl av blod.»

Knuste inventar
Dagen etter møtte den nå dømte mannen opp på fornærmedes jobb. Her framsatte han trusler om at han skulle ta mannen, men det var en annen ansatt som fikk gjennomgå. Offeret ble slått med en planke i bakhodet, spyttet snus på, bitt i brystkassen og skallet i ansiktet.

Truslene mot fornærmede uttalte han også overfor politiet etter at han var blitt pågrepet. Under pågripelsen hadde han et kraftig stolben som var gjort om til et slagvåpen i ryggsekken sin. Dette sa han at han skulle bruke til å ta fornærmede og at hevnen var verdt å sitte i fengsel for.

Samme dag var mannen innom arbeidsplassen til sin eks-kjæreste. Her brølte han til personalet og knuste inventar. Litt senere kastet han en murstein mot et vindu i lokalene til bedriften.

Mannen sitter for tiden varetektsfengslet.

Les flere saker i Nordlys her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere