Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg skal løfte de store spørsmålene

Det minste partiet vil snakke om de største sakene i valgkampen.

Ved siden av Henrik Wergeland i enden av Spikersuppa gikk bonden fra Sponheim gård på scenen for å fortelle hva som skal være Venstres store spørsmål under valgkampen.

Og i følge Lars Sponheim skal Venstre snakke om de viktigste spørsmålene og la andre partier snakke om hverandre.

- Jeg er litt oppgitt over valgkampen hittil, og hvordan de andre partiene maler hvor elendig vi har det, og hvordan de advarer mot alle andre partier enn dem selv, sa Sponheim og konstaterte at:

- Jeg skal løfte de store spørsmålene.

Liten folkemengde
De store spørsmålene er hvordan Norge skal oppnå: Lavutslippssamfunnet, Kunnskapssamfunnet og fortsette å forbedre Velferdssamfunnet. Hele programmet til Venstre kan du lese her (ekstern lenke, pdf).

Foran en liten, men engasjert, folkemengde sa Sponheim at Venstre er det eneste partiet som kombinerer miljø og verdiskapning.

- Alle andre setter dette opp mot hverandre, men vi mener at vi ikke kan ha det ene uten det andre, sa Sponheim.

Vi løfter oss
Lars Sponheim var også glad for at han startet valgkampen med målinger som viser at partiet har rundt 5 prosent støtte i befolkningen.

- Tradisjonelt løfter vi oss et par prosent i løpet av valgkampen, så om fire måneder kan vi smile enda bredere enn vi gjør i dag, sa Sponheim.

- Hvilket regjeringsalternativ håper du på?

- Jeg håper og tror på en mindretallsregjering med Venstre, Høyre og KrF, og så håper jeg at Senterpartiet kommer hjem. I følge dagens målinger er dette også det mest sannsynlige alternativet, sa en selvsikker Sponheim.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot