Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg skulle bare ta et siste stup

Et sekund forandret alt for Anders Nupen Hansen (34).

(iOslo.no) På de siste sju ukene har Anders Nupen Hansen (34) stått oppreist tre ganger, og da har han vært spent fast. Kontrasten til badestranda ved Glomma, hvor han bare skulle ta et siste stup den 28. juli, kunne neppe vært større.

- Jeg skulle bare løpe og stupe uti. Det gikk bra en stund, men så traff jeg noe på bunnen. Da ble alt grått. Jeg prøvde å sparke fra med beina, men hadde ikke noe å sparke med, sier Anders Nupen Hansen på telefon fra Sunnaas sykehus på Nesoddtangen.

Har du vært i en liknende situasjon, eller har tips om farlige badestrender? Send tips på tips@ioslo.no!

Bevisst hele tiden
Han husker hendelsen klart som dagen.

- Jeg var bevisst hele veien, selv når jeg var under vann. Det smalt veldig, og så ble alt grått. Det er det jeg husker fra selve smellet, sier 34-åringen.

Etter det stygge stupet ble han holdt i sjakk i vannet for å være mest mulig vektløs, før han ble båret av åtte-ti mann inn i en ventende sykebil. Først bar det til Kongsvinger sykehus, hvor han fikk konstatert brudd i nakken. Deretter tok luftambulansen ham videre til Ullevål univsersitetssykehus.

Føltes spesielt
- Hva rakk du å tenke?

- Det gikk mange tanker gjennom hodet. men jeg klarte å konstatere at jeg var lam. Det føltes veldig spesielt å ikke føle beina eller brystkassa. Men jeg var aldri redd, sier Nupen Hansen.

Les om ulykken i lokalavisen Glomdalen her.

Sønnen hans på to år sto på stranda og så på hele opptrinnet, men skjønte ikke stort av hva som skjedde. Da var det verre med kona.

Den utenkelige tanken
- Hun var kjemperedd. Hun skjønte det var alvorlig, men ville ikke innrømme det. Det var den utenkelige tanken at jeg kunne bli lam av et sånt stup. Hun sier at hun ikke klarte å forestille seg hvor ille det var. Eller ikke ville forestille seg det, sier Nupen Hansen.

På Ullevål ventet en fem timer lang operasjon. Den sjuende nakkevirvlen var knust, mens den sjette var bristet. Dermed fikk kirurgene laget en ny nakkevirvel med bein fra hofta og erstattet den sjuende, mens den sjette ble støttet opp av titanplater og to skruer.

Nupen Hansen er overveldet over hjelpen han fikk på sykehuset.

Lite arr på halsen
- Det er helt fantastisk hva de får til. De opererte meg forfra, og jeg har bare et lite arr på halsen igjen, som nesten ikke synes, sier han.

De siste ukene har han gjort stadige fremskritt, og føler mer og mer. Han bor på Sunnaas, og trener mange timer hver dag.

- Jeg har allerede fått tilbake mye følelse, og kjenner når folk tar på meg. Dessuten er fingrene sterkere, og opptreningen går veldig bra. Men å forflytte seg fra en stol til en benk er veldig håpløst. Det får jeg hjelp til fortsatt, sier den optimistiske 34-åringen.

- Heldig
Han forteller at han anser seg selv som heldig, for det kunne jo gått så mye verre. Og hva fremtiden angår, er han klar optimist.

- Helt bra blir jeg nok aldri, men jeg håper å kunne gå etter hvert. Mye skjer når hevelsene går ned, etter to til tre måneder. Og uansett om jeg havner i rullestol eller - bil, håper jeg å komme tilbake i jobb og leve normalt, sier Nupen Hansen.

Takker naboer
Han ønsker å rette en stor takk til naboene hjemme, som har hjulpet familien med god gammeldags dugnadsånd. Naboer og venner beiset nemlig hele huset, skuffet matjord og sådde plen på tomta hjemme på Norskogen ved Kongsvinger.

- Jeg setter vanvittig stor pris på det naboene har gjort. Det skal bli artig å komme hjem å se. Den dugnadsånden de har vist er helt utrolig, sier han.

Les flere nyheter fra iOslo.no .

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot