*Nettavisen* Nyheter.

Jeger (24) kom til rette

jakt, våpen, friluft,

jakt, våpen, friluft, Foto: (Illustrasjonsbilde)

Jegeren som onsdag ble meldt savnet etter jakt på Hallingskarvet ble torsdag formiddag funnet i god behold.

29.09.05 14:43

- 24-åringen fra Vestfold kom til rette på Haugastøl klokka 11.15. Han var i god behold, sier operasjonsleder Arne Bekken ved Nordre Buskerud politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Det ble lett etter mannen i hele natt, og i morgentimene torsdag trappet politiet opp leteaksjonen. Et Sea King helikopter og flere letemannskaper ble satt inn i søket.

Kom bort fra jaktkamerat
- Mannen var på jakt med en kamerat på Hallingskarvet da tåka kom. De to jegerne kom bort fra hverandre. Kameraten meldte mannen savnet da han ikke møtte opp på møtestedet øst i fjellområdet som avtalt, sier operasjonsleder Einar Bottolfs i Nordre Buskerud politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Jegeren ble meldt savnet litt før klokken 20 onsdag kveld. Da hadde de to jegerne vært ute siden 11.30 på formiddagen.

De forsvant fra hverandre i 15-tida.

Lette med hunder
19 medlemmer av det lokale hjelpekorpset deltok natt til torsdag i letingen etter jegeren. I tillegg søker fem hundekvipasjer fra Norske redningshunder og politiet etter den savnede.

- Da tåka lettet ved midnatt ble ambulansehelikopteret i Ål satt inn i søket. Men de måtte gi seg på grunn av snøbyger og vind, sier Bottolfs.

Den savnede jegeren var godt utstyrt med klær, mat og drikke. Han var fjellvant. Området han var i da han ble meldt savnet, ligger på rundt 1.800 meter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.