Gå til sidens hovedinnhold

Jeger døde i snøskred

En jeger ble tatt av et snøskred i Mauken i Indre Troms søndag. Fire jaktkamerater gravde 43-åringen fram selv, men livet stod ikke til å redde.

Jegeren var på jakt med fire andre personer fra Narvik, skriver Dagbladets nettutgave.

Ved 12-tiden søndag skilte de lag og ble enige om å møtes igjen ved 15.30-tiden. Da mannen ikke dukket opp slo de andre alarm og begynte å lete etter kameraten. De oppdaget snart at det hadde gått et snøskred like i nærheten, og startet et overflatesøk etter mannen.

Fant jaktkameraten
Jaktlaget fant etter hvert fram til den savnede jegeren, og gravde ham fram fra snømassene. 43-åringen var ikke ved bevissthet da han ble gravd fram, og til tross for flere gjenopplivningsforsøk sto livet ikke til å redde.

Et ambulansehelikopter kom fram til stedet, men på grunn av et svært ulendt terreng fikk det ikke landet.

– Helikopteret fikk satt av redningsmann og lege og måtte så returnere fra stedet. Vi har ennå ikke fått den omkomne ut, men et helikopter fra Forsvarets 339-skvadron er nå på vei inn i området, sier operasjonsleder Bjørn Danielsen i Troms politidistrikt til NTB.

To helikoptre, styrker fra Forsvaret og politiet deltok i redningsarbeidet søndag ettermiddag. Alle mannskaper samt jaktlaget var søndag kveld trukket ut av området, der en politipatrulje ventet på helikopteret som skulle prøve å få fraktet ut den omkomne.

(Arkivbilde)

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot