*Nettavisen* Nyheter.

Jegerforbundet vil lære barnehagebarn om jakt

 

Jegerforbundet vil lære barnehagebarn om jakt og har fått støtte til prosjektet «Helt vilt». Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Barn helt ned i barnehagealder skal nå få lære om jakt og inspireres til å bli jegere. Det skjer i et nytt prosjekt i regi av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

– Vi skal lage skreddersydde aktivitetsopplegg for barnehager og skoler for å gjøre barn og unge kjent med naturens høstbare goder, og da spesielt viltressursene, sier informasjonssjef Espen Farstad i NJFF til Dagsavisen fredag.

Jegerforbundets opplegg «Helt vilt» realiseres ved hjelp av 1,2 millioner kroner i støtte fra Miljødirektoratet gjennom en ny ordning regjeringen har opprettet.

– Vi i Norge har livberget oss på jakt, fiske og fangst. Det er viktig å lære opp barn og unge til å videreføre denne høstingen av naturens overskudd på en god måte, sa statssekretær Widar Skogan (KrF) i Landbruks- og matdepartementet til Dagsavisen forrige uke.

Farstad understreker at meningen med aktivitetsopplegget ikke er at barn i barnehager skal gå på jakt.

– Men det skjer allerede stadig vekk at barnehagebarn er med på harejakt i regi av oss. Da skytes og flås harer, og det oppleves ikke som problemfylt for barna, sier han.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.