RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jens & co. møter folket

Sist oppdatert:
Etter fire dager med forhandlinger drar Jens Stoltenberg, Kristin Halvorsen og Åslaug Haga ned fra Soria Moria for å møte folket.

«Folket» er her de 19 personene i «Folkeregjeringen», som ble kåret i hvert fylke av innringere til NRKs distriktskontor før valgkampen startet.

- Møtet med de 19 medlemmene er et ledd i ønsket om å skape kortere avstand mellom regjeringen og folket, sier politisk rådgiver i Sp, Guri Størvold til TV 2 Nettavisen.

Sp-leder Åslaug Haga sa i forrige uke at hun ønsker regjeringskonferanser ute blant folk mens hun sitter i regjering.

Nå slår hun til, allerede før det er klart om de rødgrønne klarer å danne regjering. Møtet med de 19 skal være på Stortinget torsdag ettermiddag.

- Det er utrolig imponerende at Haga har holdt løftet sitt om å møte oss hvis hun vant valget, sier Lillian Solrun Selvik, som kommer fra Nordland.

- Hva vil dere fortelle forhandlerne?

- Vi vil snakke om hvordan vi ser for oss modige Norge fram mot 2105. Norge bør bli lyst, lekent og våkent. Vi ønsker oss for eksempel et eget fantasidepartement fordi det er veldig viktig at skapergleden blir satt på førsteplass i regjeringen, blant annet for å skape arbeidsplasser.

De 19 går også blant annet inn for at politikerne skal slutte å legge ned lokalsykehus, slutte å bruke å produsere fossilt brensel (som olje), og erstatte det fullstendig med fornybare energikilder (som vindkraft).

Her kan du lese hva de vil gjøre med Norge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere