Gå til sidens hovedinnhold

Jens: - Gro ordner opp

Jens Stoltenberg er trygg på at Gro Harlem Brundtland rydder opp etter hofteoperasjon-avsløringen.

Statsminister Jens Stoltenberg har så langt tidd når han er blitt spurt om Gro Harlem Brundtlands hofteoperasjon. Dette var det slutt på under TV 2-programmet «Fredag». Da røpet Stoltenberg hva han har sagt til Gro om saken:

- Jeg har ikke sagt annet til henne enn at jeg er trygg på at hun finner en måte å rydde opp i det som eventuelt ikke er i orden rundt denne hofteoperasjonen. Det føler jeg hun nå har gjort ved å ta initiativ til selv å betale regningen.

Det var tirsdag det kom for dagen at Brundtland har blitt operert ved Ullevål universitetssykehus uten at det var avklart hvem som skulle ta regningen.

Les også:Sykehuset betaler Gro-regning

I TV 2-programmet «Fredag» uttaler Stoltenberg at han ikke har ønsket å kommentere saken før, ettersom det er helseminister Sylvia Brustad som er den rette personen til å håndtere saken.

Under avsløringene om Brundtlands skattesmutthull ble Stoltenberg sterkt kritisert for å unnlate å kritisere Gro.


- Dersom dette hadde handlet om en eksminister fra et annet parti, ville pekefingeren vært harmdirrende i Ap. Nå er det musestille, uttalte Siv Jensen (Frp) til Nettavisen mandag.

Nettavisen kunne mandag avsløre at Brundtland hadde spart hele 800.000 kroner på et skattesmutthull mens hun har bodd i Nice i Frankrike.

Og Jensen var langt fra nådig mot Gro.

- Hun må ha vært klar over smutthullet som hun har nytt så godt av, det er jo helt klart.

Jensen understreker imidlertid at Gro ikke har gjort noe ulovlig.

Les også:- Dette er dobbeltmoral, Gro

Om Brundtlands skatteflukt hadde Stoltenberg følgende å si:

- Gro bestemmer selv hvor hun bor, men regjeringen og Stortinget bestemmer hva slags skatteregler det skal være. Det er feil at det skal være mulig. Derfor har vi allerede fremmet forslag om endring.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett