RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jens: - Ikke den beste måneden

Foto: Aas, Erlend (SCANPIX)
Sist oppdatert:
- Ikke den beste måneden, innrømmet statsminister Jens Stoltenberg. Se nett-TV!

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) innrømmet i Stortingets muntlig spørretime onsdag at november 2009 ikke har vært den beste måneden i den rødgrønne regjeringens tid.

Den muntlige delen av spørretimen er nå over, men den ordinære delen kan fortsatt følges direkte på nett-TV her.

Den rødgrønne regjeringen har vært i hardt vær på grunn av biodieselavgiften, som natt til fredag ble innført med partipisk og på tross av at et flertall av stortingsrepresentantene ikke ønsker avgiften. Oppslutningen om Ap har rast ned til under 30 prosent i TV 2s siste måling.

- Skyttergravene
Statsministerens innrømmelse kom da Høyre-leder Erna Solberg konfronterte Stoltenberg med at SVs Karin Andersen har karakterisert hans forslag for å løse sykefraværsproblemet som meningsløse.

Solberg stilte spørsmål med hvorvidt den rødgrønne regjeringen kan løse saken om debatten mellom regjeringspartiene skal foregå i «skyttergraver». Stoltenberg svarte ikke på spørsmålet, men understreket at alle som blir syke skal få full lønn.

- De som er syke skal ikke skamme seg. De skal ha rak rygg og ta imot, sa Stoltenberg, som senere avviste at han har kommet med konkrete forslag til hvordan man skal få ned utgiftene til sykelønn.

- Avgiften med stor A
Høyres Nikoali Astrup spurte om regjeringen vil innføre autodieselavgift på kjøretøyer som går på elektrisitet, bioetanol og biogass og fikk til svar at det iallall ikke er planer om å kreve inn CO2-avgift på el-biler.

- Det høres ut som om det bare er én avgift i Norge - avgiften med stor A. El-biler har ikke CO2-avgift. El-biler har el-avgift og moms. De slipper ikke ut CO2 og skal ikke betale CO2-avgift, svarte Stoltenberg.

Vil ha øremerking
Dagfinn Høybråten (KrF) etterlyste øremerkede midler til psykiatrien - på bakgrunn av at antallet psykiatriske sengeplasser reduseres og at psykisk syke står i helsekø.

- Denne sårbare gruppen er sterkt representert blant de sykemeldte, sa Høybråten.

Stoltenberg svarte at regjeringen har trappet opp satsingen på psykiatrien.

- Men det betyr ikke at det er nok, svarte Stoltenberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere