RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jens: - Jeg angrer ikke

Sist oppdatert:
Statsministeren angrer ikke et sekund på SMS-kontakten han har hatt med Rune Bjerke.

(iBergen.no) Statsminister Jens Stoltenberg var i Bergen tirsdag for den høytidelige åpningen av den nye tørrdokken på Haakonsvern.

Deretter fulgte inspeksjon av tomten hvor den planlegges et nytt bygg for Gulating lagmannsrett.

- Jeg gjorde jobben min
Men den frammøtte pressen var mer interessert i Stoltenbergs SMS-kontakt med DnB NOR-topp Rune Bjerke flere dager før regjeringen la fram sin redningspakke på 350 milliarder kroner.

- Jeg har tenkt å fortsette å snakke med folk og i denne ekstremt viktige saken snakket jeg med Rune Bjerke da han henvendte seg. Han gjorde jobben sin og varslet regjeringen i det som er en svært alvorlig situasjon og jeg gjorde jobben min med å få i gang arbeidet med redningspakken raskt, sier statsministeren til iBergen.no.

Viktig å få på plass
Pakken gjorde at kursen på gamle statsobligasjoner falt betraktelig. 9. og 10. oktober hadde DnB NOR solgt unna statsobligasjoner for 2,3 milliarder kroner.

- Jeg angrer ikke på den SMS-kontakten jeg hadde med Rune Bjerke. Jeg hadde gjort akkurat det samme igjen, understreker Stoltenberg.

Det spekuleres nå i om Stoltenberg kan ha gitt DnB NOR informasjon på forhånd som kan grense opp mot innsidehandel.

- Det var mitt ansvar å få plass denne redningspakken og jeg er avhengig av å snakke med folk og lytte til råd i jobben min. Jeg angrer ikke på noe som helst i denne saken, forteller han.

Vi ha etterforskning
Tirsdag fortalte korrupsjonsjeger Eva Joly til NA24 at hun vil ha etterforskning mot DnB NORs toppsjef Rune Bjerke etter at det kom frem at han hadde hatt kontakt med Jens Stoltenberg.

- Jeg synes jo at man her ikke skiller mellom forskjellige roller. Bjerke har vært rådgiver for regjeringen som griper inn for å håndtere bankkrisen. Samtidig kan det se ut til at denne informasjonen er utnyttet, sier Eva Joly til NA24.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere