*Nettavisen* Nyheter.

Jens: - Utrolig jevnt løp

Foto: Atle Jørstad (Atle Jørstad)

Jens Stoltenberg bruker innspurten av valgkampen til å oppildne sofafolket ut til stemmelokalene. Men akkurat nå er det utrolig stille i valglokalene i Oslo rådhus.

14.09.09 11:55

- Det er utrolig jevnt løp. I noen fylker skiller det noen få hundre stemmer på det siste mandatet til Arbeiderpartiet. Derfor er det utrolig viktig at man går og stemmer hvis man vil at jeg skal fortsette som statsminister, sier Jens Stoltenberg til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

De siste målingene viser at det er lite som skiller blokkene i Stortinget, og mandagskvelden blir en av de mest spennende i norsk politikk på mange år.

Og Jens Stoltenberg frykter altså hjemmesitterne mer enn Frp og Høyre.

Mandag morgen var det knapt valgere å se i stemmelokalene i Oslo rådhus.

- Dette er sikkert representativt for hvordan det er i resten av byen også, sier lederen i stemmestyret i Rådhuset krets, Ivar Johansen, til Nettavisen.

Han anbefaler velgerne å unngå tidene med størst pågang.

- Det blir sannsynligvis mye folk rundt lunsj og rett etter endt arbeidstid, sier Johansen, som mener det lave besøkstallet ikke indikerer en lav valgdeltakelse.

- Det er ikke dramatisk at det er lite folk her nå. Mange har forhåndsstemt, og det var flere velgere her i går enn man kunne forvente, sier Johansen.

- Tydelige forskjeller
Jens Stoltenberg er fornøyd med valgkampen:

- Vi har lykkes med å få fram forskjellene mellom oss og de borgerlige i denne valgkampen. Vi vil ha en flertallsregjering som vil ha full sykehjemsdekning og flere lærere. De vil ha usosiale skattekutt, sier Stoltenberg til ANB.

Han er også av den oppfatning at partiet har lykkes med å få fram sine egne saker i valgkampen.

- Vi får fram at vi har en regjering som kan styre landet gjennom finanskrisen, og budskapet om å trygge arbeidsplassene og styrke eldreomsorgen og skolene kommer fram, mener statsministeren.

- Det har ikke blitt for mye fokus på formuesskatt, da?

- Jeg er veldig opptatt av gode løsninger for landets bedrifter. Også her trapper vi opp innsatsen, sier Stoltenberg.

Reform nummer 1
- Hvis du får bestemme, hva er den ene store reformen som bør gjennomføres de neste fire årene?

- Full sykehjemsdekning er den ene store reformen som kommer først. Da må vi også holde orden i økonomien og ha lav arbeidsledighet. Det er derfor dette valget er så viktig. Det handler om hvilken samfunnsretning vi skal ha. Alternativet er en borgerlig regjering der Frp har mer innflytelse enn noen gang før, sier Stoltenberg.

- Vi vil bruke de store pengene på de store oppgavene. Det er heller ikke sant at vi ikke bruker oljepenger. Vi bruker betydelige mengder nå, fordi vi har vært ansvarlige og holdt igjen i gode tider, avrunder statsministeren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.