Jens åpen for to EU-avstemninger

Arbeiderpartileder Jens Stoltenberg er også åpen for å vurdere to folkeavstemninger om EU. Han mener det kan bidra til å løse EU-problemet for en sentrum-venstre-regjering.

22.03.04 07:05

Ap-leder Jens Stoltenberg sier til Dagsavisen at han nøye vil vurdere den samme løsningen på EU-saken som påtroppende Høyre-leder Erna Solberg i Aftenposten søndag: Én folkeavstemning om Norge skal søke EU-medlemskap på nytt, og én om forhandlingsresultatet.

KrF har programfestet to avstemninger og Venstre er positive. Hvis Bondevik-regjeringen blir enige om en slik prosedyre, kan nei-partiene leve med en EU-søknad, fordi folket avgjør saken. Frp vil bidra til flertall for dette i Stortinget.

Aps Europautvalg, ledet av Bjarne Håkon Hanssen, står samlet om at en ny EU-kamp bør avgjøres i én folkeavstemning – som i 1972 og 1994. Likevel mener Stoltenberg at spørsmålet bør vurderes grundig.

- Verken jeg eller partiet har konkludert i dette spørsmålet. Jeg ønsker debatten velkommen fram mot landsmøtet, sier Stoltenberg.

Sp-leder Åslaug Haga karakteriserer to folkeavstemninger som taktisk lureri. Også SV-leder Kristin Halvorsen er skeptisk til forslaget.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag