RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jens åpner for regjeringskrise

(Foto: Berit Almendingen, TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Ap-leder Jens Stoltenberg avviser ikke at det kan bli regjeringskrise hvis ikke regjeringen og Frp blir enige om statsbudsjettet nå i høst.

– Jeg har liten tro på noen regjeringskrise i høst, men kan ikke utelukke det. Regjeringen og Fremskrittspartiet bør komme fram til et forlik, men dersom det ikke lykkes, vil jeg ikke utelukke at vi kan være med på å sikre et budsjettflertall, sa Ap-lederen på en pressekonferanse etter partiets landsstyremøte.

- Bondevik velger
Han mener det er opp til regjeringen selv å velge om det skal bli krise eller ikke dersom det blir forhandlinger med Arbeiderpartiet.

– Den kan innfri kravene våre. Da kan Bondevik være statsminister fram til valget. Dersom regjeringen velger å si nei, vel, da blir det krise. Jeg vil ikke utelukke noe som helst, sa Stoltenberg.

I en uttalelse fra landsstyret fredag heter det at et budsjettsamarbeid mellom regjeringspartiene og Ap bare er mulig dersom regjeringen dreier sin politikk vesentlig i sosialdemokratisk retning.

– En sterk satsing på arbeid til alle, på skole og eldreomsorg vil være Aps viktigste satsingsområder i budsjettet. Det er ikke Aps oppgave å sikre dagens regjering en videre eksistens. For oss er det budsjettets innhold og regjeringens forhandlingsvilje som avgjør om vi kan inngå et slikt samarbeid, heter det i uttalelsen.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere