*Nettavisen* Nyheter.

Jens fikk trøst av koseku

Jens Stoltenberg fikk tilbud om å låne ei koseku da han besøkte førsteklassingene på Grorud skole mandag.

18.08.08 16:38

GRORUD SKOLE (Nettavisen): - Vi har ei ku som vi kan låne hvis vi trenger det. Statsministeren kan godt få låne den hvis han blir lei seg, sa lærer Nina Etland Tangen ved Grorud Skole da hun tok imot sine nye førsteklassinger mandag.

Kanskje læreren hadde sommerens kritikk av den rødgrønne regjeringen og de stadig dårlige meningsmålingene i tankene da hun tilbød statsministeren kosekua, men Stoltenberg smilte bredt. Det var ingenting som tydet på at han synes regjeringen har spilt melk de tre årene som de har hatt flertall.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Berit Almendingen (Nettavisen)

- Det viktigste for oss er å vinne valget neste år. I den forbindelse er det tre ting som er viktige for oss. Vi vil følge opp det vi sa vi skulle gjøre i 2005, blant annet ruste opp skolene, vi vil sette opp nye mål og visjoner og vi vil klargjøre de politiske forskjellene, sier Stoltenberg til Nettavisen.

Les også: - Siv blir valgvinner

Men det er alt statsministeren foreløpig vil si om kritikken som er kommet både internt i Ap og via velgere på meningsmålinger der Frp flere ganger i sommer har vært større enn Ap.

Mandag formiddag var det tid for å snakke med førsteklassinger og mimre litt om sin egen skoledag.

- Jeg husker at vi stilte opp på en rekke og strakte ut armene slik at det ble avstand til de foran oss. Så marsjerte vi inn i, forteller Stoltenberg, som gikk på Steinerskolen.

Vurderer søskenmoderasjon
Stoltenberg synes det er mer viktig å innføre søskenmoderasjon for skolefritidsordningen (SFO) enn å innføre makspris slik finansminister og SV-leder Kristin Halvorsen har foreslått.

- Vi har ikke foreslått en makspris, men det kan tenkes at søskenmoderasjon vil kunne være veien å gå. Vi har konsentrert oss om to ting, et historisk løft på barnehager og å utvide skolegangen. Når vi der ferdig med det kan vi sette i gang med en gjennomgang av SFO. Uansett er vi opptatte av å innfri løfter før vi gir nye løfter, sier han.

Klart ønske
Peter Olaisen (fem og et halvt år) var på sin side mer opptatt av skolesekken enn at den nye skolen hans fikk besøk av politikere.

- Jeg vet ikke hva det er engang, sier han om at statsministeren kom på besøk.

Skolekameratene hans hadde på sin side dette svaret da læreren spurte om hva de vil gjøre på skolen.

- Vi vil leke ute.

712

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.