RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jens fornøyd med 24 prosent

(TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
FOLKETS HUS (TV 2 Nettavisen): Jens Stoltenberg advarer medlemmene på valgvaken mot at valgresultatet kan bli dårlig. – Får vi 24 prosent, skal vi faktisk være fornøyde, sier Ap-lederen.

Jens Stoltenberg holdt en kort tale før valgdagsmålingene ble lagt fram klokka 20.00 i kveld. Før tallene ble lagt fram advarte han medlemmene på valgvaken om at resultatet kan bli dårlig.

- Vi må være forberedt på en del negative tall i forhold til kommunevalget i 1999. Men får vi 24 prosent, slik som vi fikk ved Stortingsvalget i 2001, da skal vi faktisk være fornøyde, sa han, og minnet medlemmene om at partiet har vært gjennom en vanskelig periode.

- Godt grunnlag

- Vi er det klart største partiet, vi har lagt et godt grunnlag for partiet, og jeg håper at vi i dag skal klare å snu en vanskelig periode. Jeg takker alle sammen for den store innsatsen dere har gjort, jeg er veldig takknemlig, sa Stoltenberg før han forsvant inn på et bakrom i Folkets Hus.

Går tilbake
Planen er at han skal tale igjen til partiet omtrent klokka 22.00. På TV 2s valgdagsmåling går Ap tilbake 3,7 prosentpoeng til 24,5 prosent. Tallene er bedre på NRKs måling. Der går partiet tilbake 1,8 prosentpoeng til 26,4 prosent.

Tilbake i salen på valgvaken satt blant andre partiets ordførerkandidat Rune Gerhardsen. Han sier seg fornøyd med NRK-målingen, men jublet ikke over tallene fra TV 2 kom.

- Vi pustet lettet ut da vi så tallene fra NRK, men det er klart at tallene fra TV 2 ikke er bra nok, sier han til TV 2 Nettavisen.

Se valgresultatene her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere