Gå til sidens hovedinnhold

Jens fram - Jan tilbake

Ap går fram 4,1 prosentpoeng på TV 2 Nettavisens måling for oktober. Høyre går like mye tilbake.

26,2 prosent svarer at de ville stemt på Arbeiderpartiet hvis det var stortingsvalg i dag. Det er en framgang på 4,1 prosentpoeng siden september, viser målingen som Research International har utført for TV 2 Nettavisen.

Ap-leder Jens Stoltenberg er glad for at partiet går fram, men gjør det samtidig klart at det ennå er lenge til neste valg.

- Framgang på meningsmålinger er alltid hyggelig, men det er to år til neste valg. Vi håper på å gjøre et godt stortingsvalg i 2005 slik at vi kan bekjempe arbeidsledighet og sørge for å ruste opp skolene, sier han.

- Folk gjennomskuer Høyre
Ap-lederen mener at Høyres tilbakegang skyldes at folk nå har gjennomskuet partiet.

- Høyre får med rette ansvaret for å føre en politikk som fører til økt arbeidsledighet. Partiet har også gitt store skatteletter til de som har aller mest fra før. Folk er ikke glade for at lavere skatter går på bekostning av skoler og omsorg, sier han.
Høyre tilbake

Høyre går tilbake 4,1 prosentpoeng til 15,3 prosentpoeng siden forrige måling i september. Parlamentarisk leder i Høyre, Oddvar Nilsen, sier at det er naturlig at partier går opp og ned på meningsmålinger.

- Jeg vil gjerne se en noe mer langvarig trend etter valget før jeg trekker noen konklusjoner, sier han.

- Jens Stoltenberg sier at «folket ikke er glade for at Høyre har gitt lavere skatt på bekostning av skoler og omsorg»?

- Det er i og for seg et greit, retorisk svar. Men han glemmer et viktig poeng, at skattelettene ble gitt for lenge siden, småler Nilsen.

- Så tilbakegangen skyldes ikke at statsbudsjettet, som dere la fram i oktober, er upopulært?

- Vi har laget et budsjett som er viktig for landet. Det må en regjering gjøre. Folk vil se at vi har tatt riktige håndgrep på sikt med en lavere rente, en svakere kronekurs har gitt en mer stabil økonomi.

KrF litt tilbake
KrF gikk dramatisk tilbake til et bunnivå på bare 5,4 prosent på en måling fra Sentio-Norsk Statistikk som ble offentliggjort i går. I en annen måling gjort for Aftenposten og NRK i dag får partiet 5,3 prosent oppslutning.

Men på TV 2 Nettavisens måling gjør KrF det mye bedre. Her går partiet bare 0,3 prosentpoeng tilbake fra målingen i september til 9,0 prosent.

Venstre er det eneste av regjeringspartiene som går fram; 1,9 prosentpoeng til 3,9 prosent.

Sosialistisk Venstreparti går mikroskopisk fram, 0,4 prosentpoeng, til 17,9 prosent, mens Senterpartiet går 0,5 prosentpoeng tilbake til 5,8 prosent.

Rød Valgallianse går tilbake 0,4 prosentpoeng til 1,0 prosent, og andre partier tilbake 0,9 prosentpoeng til 1,1 prosent.Målingen er utført fra 10. -13. oktober.

Reklame

NÅ: Gjør julegavekupp hos to friluftsgiganter